"G.Saray'da biat kültürü yoktur"

Spor
9 Mart 2011 Çarşamba

Galatasaray'da yönetimden istifa eden ve başkanlığa aday olduğunu açıklayan Cemal Özgörkey, Galatasaraylıların fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyler olduklarını dile getirerek, "Galatasaray camiasının genlerinde biat kültürü yoktur" dedi.
Özgörkey, yaptığı yazılı açıklamada, kulübün zor günler geçirdiğini dile getirerek, burada tüm Galatasaraylılara düşen acil görevin, birlik ve beraberlik içinde kulübü içine düştüğü bu zor durumdan bir an önce kurtarmak olduğunu kaydetti.
Galatasaray Spor Kulübü'nün üyelerine, çok değerli üyelerinden çeşitli öneriler geldiğini ifade eden Cemal Özgörkey, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kulübümüz yeni bir yapılanma için yeni bir yönetim ve başkan ihtiyacı duymaktadır. 20 Ocak 2011 tarihinde kulübümüzün en onurlu, en saygın makamına adaylığımı açıklamıştım. Son günlerde arka arkaya yapılan açıklamalar karşısında, bu değerli göreve şartlar ne olursa olsun sonuna kadar talip olduğumu bir kez daha, çok sevgili ve değerli Galatasaray camiasına bildirmekten onur duyuyorum. Ben ve çalışma arkadaşlarım, çeşitli iletişim kanallarında kulübümüzle ilgili yapılan açıklamaları, şaşkınlıkla ve üzüntüyle karşılamaktayız. Galatasaray camiasının bu zor dönemden çıkabilecek gücü kendi içinde mevcuttur. Büyük Galatasaray camiası hiç kimsenin veya grubun tekelinde değildir. 21. yüzyılın Galatasaray'ının sağlam temellerini oluşturmak ve bunun için çalışmak tüm Galatasaraylıların borcudur.''
''Galatasaray camiasının genlerinde biat kültürü yoktur'' diyen eski yönetici Özgörkey, şunları kaydetti:
''Biz Galatasaraylılar fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireyleriz. Her türlü yapıcı eleştiri hakkımızı sonuna kadar kullanırız. Galatasaray camiasının zenginliği tek seslilikten değil, çok seslilikten, çoğulculuktan, katılımcılıktan ve dayanışmadan kaynaklanmaktadır. Camiamızı oluşturan tüm gruplar adına konuşma hakkı hiçbir Galatasaraylıya verilmemiştir. Her Galatasaraylının düşüncesi camiamız için önemli ve kıymetlidir ama bu düşünce, diğer düşüncelere ipotek koyma ve tek sesli bir davranış biçimine şartlandırma hakkına sahip değildir. Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin, kişisel borçlarla varlığını sürdürme gereksinimi yoktur ve UEFA 2012 kriterlerine göre de zaten bu devir kapanmıştır. Kulübümüz her türlü zorluğun altından kalkabilecek maddi ve manevi güce de sahiptir. Tek gereksinimimiz kendi içinde tutarlı, vizyon sahibi, geleceğe dönük, genç fikirlerin katılımıyla kurumsallaşmış yeni bir Galatasaray'ın temellerini atabilecek nitelikte, çağdaş ve uyumlu bir yönetime sahip olmaktır. Galatasaray her zaman ilklerin ve devrimci düşüncelerin beşiği olmuştur. Bu bağlamda ben Cemal Özgörkey, bir Galatasaraylı için en onurlu görev olarak addettiğim Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı'na, tüm yukarıdaki gerekçeler nedeniyle talip olduğumu bir kez daha yineler ve kimseden icazet talep etmeden bu yolda sonuna kadar yürüyeceğimi değerli Galatasaray camiasına açıklamaktan onur duyarım.''