/‘Müzikal Harika’ Hilary Kole İstanbul'da

Tuna SAYLAĞ
2 Mart 2011 Çarşamba

‘To Billie With Love From Dee Dee’ CRR’de

Dee Dee Bridgewater, 40 yıla yayılan çok yönlü kariyeri boyunca, caz klasiklerini alışılmış standartların dışında, kendine özgü yorumuyla seslendirerek günümüzün en üst düzey caz vokalistleri arasında yer aldı. Son projesi, “Eleanora Fagan (1915-1959): To Billie With Love From Dee Dee”  ile sanatçı; 44 yaşında trajik bir şekilde hayata veda eden ikonik caz figürlerinden Billie Holiday’i onurlandırıyor. Bridgewater’ı, kolay yolu seçmeyip Lady Day’de yakaladığı sağlam icrasını yinelemek yerine Billie Holiday’i baştan keşfedip, genelde yanlış anlaşılmış olan büyük caz ikonunun müziğine yeni bir soluk getirdiği Eleanora Fagan’da 10 Mart’ta CRR’de izlemek mümkün.

Biletler Biletix’de! 

İstanbul’da sıradışı Bir Bas Bariton!

Bir Mozart gecesine hazır mısınız? Ses aralığı Bach’ın barok kantatlarından solo caz doğaçlamalarına kadar uzanan, kuşağının en çok dikkat çeken şancılarından Alman bas bariton Thomas Quasthoff  Mozart’ın aryalarını seslendirmek için İstanbul’a ve İş Sanat’a ilk kez konuk oluyor. Klasik müzik severlerin İstanbul’da görmeyi arzu ettikleri sanatçıların başında gelen Quasthoff, Berlin ve Viyana Filarmoni Orkestraları’na sık konuk olan sanatçılardan. Konserde Quasthoff’a, ‘mükemmellik arayışında’ sloganıyla tam anlamıyla uyumluluk gösteren Camerata Salzburg eşlik ediyor. Bestecinin iki de senfonisini seslendirecek olan topluluğun şefliğini barok ve klasik dönem eser yorumculuğunda günümüzün en önde gelen şeflerinden kabul edilen Andrea Marcon üstlenecek. İş Sanat, 25 Mart 2011, 20.00, Biletler Biletix’de

Hiciv ustası Mevlut Akyıldız’dan ‘Turkeyland’

Yağlıboya çalışmaları, heykelleri ve camaltı resimleriyle günümüzün en üretken isimlerinden Mevlut Akyıldız, adıyla özdeşleşen resimleriyle İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’ne konuk oluyor. Modern hayatın kaotik ve çelişkilerle dolu akışına eğlenceli bir üslupla yaklaşan Mevlut Akyıldız’ın ‘Turkeyland’ sergisi 4 Mart-16 Nisan tarihleri arasında İş Bankası Kibele Sanat Galerisi’nde görülebilecek. İçinde yaşadığı toplumun bir türlü çözülemeyen meselelerini tuval üzerine ironik bir dille aktaran Akyıldız, 80’li yıllardan bu yana eserlerinde arabesk olgusuna, kitsch’e, popüler ve sokak kültürüne yer veriyor. Özellikle erkek egemen toplumun kadına bakışını tatlı-sert bir üslupla ele alan sanatçının eserleri, Türk toplumunun 1980’lerden bu yana yaşadığı toplumsal çelişkileri görünür kılıyor.

Zeynep Tanbay Dans Projesi 10. Yıl Kutlamaları Devam Ediyor

2000 yılında  kurulan Zeynep Tanbay Dans Projesi, 10. yılında repertuarındaki son üç projesini, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullu izleyicisiyle kutluyor. 11 Şubat’ta ARAZ’la başlayan kutlamalar, 26 Mart’ta 4 AYAK ile devam ediyor.  İnsan ilişkilerini dört ayaklı materyaller etrafında anlatan bu proje, yaşamımızın büyük bir bölümünü iskemlelerde, masalarda, banklarda, yataklarda, geri kalanını da ayakta geçirdiğimizi vurguluyor. Dört ayak üzerine düşenler, tutunamayanlar, hayatta eğreti duranlar, kenarda kalanlar, sadece izlemekle yetinenler, karar verenler, hakkında karar verilenler, ezenler, ezilenler, hayata bir hücreden başlayıp, yaşamında hücresinden çıkamayanlar; hâsılı, insan ilişkilerinin bin bir türü ve halleri, 4 ayaklılarla 2 ayaklıların ilişkisinden ortaya çıkan dansın büyüsünde buluşuyor.

‘Müzikal Harika’ Hilary Kole İstanbul Jazz Center’da…

New York Observer yazarı Rex Reed’in ‘Müzikal Harika’ olarak tanımladığı Hilary Kole, efsanevi Rainbow Room’da sahne alan en genç sanatçı unvanına sahip. Hem sesi hem güzelliği ile ilgi çeken Kole, kariyerine Lincoln Center’da Jonathan Schwartz ile sahne alarak devam etmiş. 2008 yılında Carnegie Hall’da Oscar Peterson anma konserlerinde söyleyen sanatçı 2008 yılında Roy Thompson konser salonunda Quincy Jones, Herbie Hancock ve Nancy Wilson ile aynı sahneyi paylaştı. Birdland, The Blue Note, Irıdium, The Jazz Standard gibi New York’un en önemli kulüplerinde düzenli olarak sahne alan Hilary Kole’a İstanbul Jazz Center’da 3-4-5-,9-10-11-12 Mart tarihinde vereceği konserlerde Garry Dial piyanoda, Ozan Musluoğlu başta, Ediz Hafızoğlu ise davulda eşlik ediyor.