Charlie Sheen’den yeni bir skandal

ABD’li aktör Charlie Sheen 24 Şubat’ta katıldığı bir radyo programında başrolünde oynadığı “Two and a Half Men” adlı dizinin yapımcısı Chuck Lorre hakkında sarf ettiği sözler nedeni ile eleştirildi

Dünya
2 Mart 2011 Çarşamba

Yapımcısı için “şarlatan ve aptal” diyen Sheen’in Chuck Lorre yerine Chaim Levine ismini kullanması antisemitizm olarak algılandı. İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League, ADL) Başkanı Abraham Foxman, Sheen’in sözlerinin antisemitizm sınırında olduğunu, Lorre’nin Yahudi ismini özellikle birkaç kez vurgulamasının Lorre’nin Yahudi olmasını da sevmediği şeklinde yorumlanabileceğini belirtti. Hollywood’da Chuck Lorre adını kullanan yapımcının gerçek adı ise Charles Michael Levine.

Son yıllarda skandallarla adını duyuran Charlie Sheen bir mektup yazarak kendini savundu. Kendisine gerçek adı olan Carlos Estevez olarak hitap edilebileceğini belirten Sheen bunun Latin karşıtı olarak algılanamayacağını söyledi. 

Son gelişmeler ile CBS, Sheen’in dizisinin bu sezondaki son dört bölümünü yayından kaldırdı. Dizinin önümüzdeki sezonda devam edip etmeyeceği henüz bilinmiyor.