TEL AVİV'DEN TRABLUS’A 'Zenga Zenga'

Dünya
2 Mart 2011 Çarşamba

İsrailli müzisyen Noy Alooshe, Muammer Kaddafi'nin verdiği sert bir demeci müzik klibi haline getirdi. Klip, Youtube'da birkaç gün içinde 300 bin kere tıklanarak rekor kırdı. Alooshe'nin derlediği klip, Libya muhalefetinin devrim marşı oldu. Müzisyen Alooshe "Kaddafi’nin demeci hit olmaya çok uygundu. Giydiği kıyafetler, kollarını partideymiş gibi yukarı kaldırması ve "Zenga Zenga" sözlerini bir kaç kere tekrarlaması dikkatimi çekti. Ben sadece arka plana müzik ekledim ve video hit oldu" dedi.

Alooshe'nun derlediği video Youtube'da 300 bin kere tıklandı ve son günlerin en popüler videosu haline geldi. "Zenga Zenga" ayrıca Libya muhalefetinin sesi ve marşı da oldu. Alooshe'nun videosu İsrail dahil olmak üzere Ortadoğu ülkeleri tarafından haberlerde gösterildi ve artık Libya halkının liderleri ile dalga geçmeye korkmadıklarının kanıtı oldu.

Arap dünyasından övgü

Alooshe, Arap ülkelerinden yüzlerce tebrik mesajı aldığını fakat kendisinin İsrailli olduğunu öğrendiklerinde tebriğin tehdit mesajlarına dönüştüğünü söyledi. Libya liderinin arkasına montajla eklenen dansçı kızlar hakkında gelen eleştirilerden sonra, müzisyen daha tutucu bir klip yayınladı ve ikinci klip de şimdiden 270 bin kere tıklandı. Alooshe, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile alay eden "Bonga Bonga" adlı bir klip yaratması için teklif aldığını söyledi.