İbrani Üniversitesi’nden Profesör Wistrich’e ödül

İbrani Üniversitesi eğitim görevlisi Profesör Robert Wistrich antisemitizm çalışmalarına yaptığı katkılardan dolayı “Ömür Boyu Başarı Ödülü” ile onurlandırıldı

Dünya
2 Mart 2011 Çarşamba

İbrani Üniversitesi’nde yer alan Vidal Sassoon Uluslararası Antisemitizm Çalışmaları Merkezi (Vidal Sassoon International Center for the Study of Antisemitism, SICSA) pazartesi günü yaptığı açıklama ile merkezin yöneticisi Profesör Robert Wistrich’in antisemitizm kayıtlarını tutarak yayınlayan bir kurum olan Journal for the Study of Antisemitism (JSA) tarafından ödül aldığını duyurdu. Wistrich hem çalışmaları hem de  “A Lethal Obsession” (Ölümcül Takıntı) isimli kitabı ile ödüle layık görüldü. Wistrich’in kitabı dünya tarihinin 2000 yıllık bölümünde farklı antisemit dalgaları çağlar boyunca inceleyerek küresel bazda dirilen antisemitizm ve çağdaş sosyal ve politik konular arasında bağlantıları araştırdı.

Profesör Wistrich, 24 kitabın yazarı ve birçok uluslararası ödülün sahibi olarak halen İbrani Üniversitesi Modern Avrupa Tarihi bölümünde Neuberger kürsüsünde çalışıyor. Eserlerinin bazıları ‘Sosyalizm ve Yahudiler’, Antisemitizm ve Danube Tarihi ile Avusturya Devlet ödülü kazandığı ‘Franz Joseph döneminde Viyana Yahudileri’, ‘En Uzun Nefret’ sayılabilir.

JSA adına kendisini ödüle layık gören editörler Steven K Baum, Neal E Rosenberg, Lesley Klaff ve Steven L Jacobs sayısız makalesi ve kitabıyla Wistrich’in antisemitizm ile olan mücadelesine saygılarını sunduklarını ifade ettiler.