GÖZTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ/ Her yaşa yönelik etkinliklerini sürdürüyor

Toplum
2 Mart 2011 Çarşamba

26 Şubat tarihinde Göztepe Kültür Derneği’nde Minikids’ler için yapılan “Orff  Atölye çalışması” büyük ilgi topladı. Çocukların üzerinde pedagojik faydası olan ve müzik aletleri ile ritim duygusunu asılayan bu çalışmayı, müzik terapisinde ve Orff çalışmaları ile alanında isim yapmış Dr. Züleyha Abdullayeva gerçekleştirdi. Dr. Abdullayeva faaliyet öncesinde çocuklar ile tanışarak ve keyifli tekerlemeler ile değişik oyunlar oynattı. Ardından farklı müzik aletleri ile egzersiz yapan Minikidsler hareketli müzikler ile dans edip eğlenerek atölye çalışmasını tamamladılar.

GKD de ilk defa yapılan Orff faaliyetinin sonunda Minikids ekibi, çocukların gelişimine büyük faydası olan bu tür etkinliklerin devam edeceğini açıkladı.

Göztepe Kültür Derneği gençliğinin hazırladığı 8-11 yaş arası tüm gençlerin davetli olduğu Tseirim faaliyetlerinin bu haftaki konusu “Değerlerimiz ve Sembollerimiz” idi. Her yaş grubunun kendi arkadaşları ile birlikte olduğu etkinlikte ilk başta toplu oyun oynadıktan sonra yaş gruplarına ayrıldı. Sonra çeşitli standları gezip kimi zaman bilgi yarışması yaparken kimi zaman engelleri aşıp resim yaptılar. Sonrasında ise kilden çeşitli semboller yaparak günün anısı olarak evlerine götürdüler.

GKD kendi bünyesinde yaptığı yoğun faaliyetlerine ilave olarak geçen hafta dış faaliyetlerde de yoğun bir haftayı geride bıraktı.

Gençlik Köprüsü 40 kişiye yakın bir katılımla 27 Şubat’ta Kartepe’de moral depolarken, 35 kişi 22Şubat’ta  Cirque du Soleil gösterisini seyretti.