Caddebostan Bet-El Sinagogu’nda Şabat duası

Toplum
2 Mart 2011 Çarşamba

Yaklaşık 400 kişinin katılımı ile gerçekleşen cumartesi sabahı duasında dindaşlara sinagogun bağlı olduğu Kadıköy Hemdat İsrael Vakfı’nın onursal başkanı ve kısa süre önce yaşamını yitiren Dr. Yomtov Garti’nin hasta yatağında kaleme aldığı Bet El Sinagogu’nun aktaran akrostiş şiiri ve öz geçmişini anlatan kartlar verildi.

Dua akışı içinde Haham Akaal Rav Yeuda Adoni yaptığı konuşmada  dürüst bir insan olmak için yapılması gereken özverilere değindi. Bu özel güne katılan herkese teşekkür eden Rav Adoni, duaya katılan Yomtov Garti’nin kızlarına hitaben cemaatimizde saygın bir kişi olan babalarının hiç unutulmayacağını söyledi.

Hahambaşı Rav İsak Haleva ise sinagogun adını aldığı,  Tora’daki  Yaakov’un merdiven  rüyasının (Bet El’in öyküsünü) yahidlerle paylaştı.  Dua eden insan ile tanrı arasında bir köprü oluştuğunu ifade eden Hahambaşı Rav Haleva, “dua etmek insan ruhuna güzellik, stresli anlarda kişiye enerji ve dayanma gücü verir.  Tanrı, bazen olumsuz olsa da her yakarıya yanıt verir” dedi ve sinagog vâkıfında görev alan herkesi, özellikle görünmez kahramanlar olan hanımları  kutladı.

Dua Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı’nın verdiği seuda ile sonlandı.

Bu özel günde, Aşkenaz Cemaati Başkanı Bünyamin Poluman, İtalyan Cemaati Başkanı Nissim Behar, Cemaat Başkan Vekili Moris Levi,   geçmiş dönem Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya,   sinagog vakıfları ile cemaat kurumlarının başkan ve üyeleri, bağış severler ve Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı yönetim kurulu geçmiş dönem başkan ve üyeleri hazır bulundular.