İsyan ateşi Libya’yı sardı

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Müslüman ülkelerde başlayan isyan dalgası Tunus ve Mısır’ın ardından Libya’ya da sıçradı. Tüm dünya 42 yıllık Kaddafi yönetiminin akıbetini merak ediyor

Şalom
23 Şubat 2011 Çarşamba

Libya’da geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan isyan ateşi tüm ülkeyi sardı. İsyancılar ile Kaddafi’nin güvenlik güçleri arasındaki silahlı çatışmalarda yüzlerce kişinin öldüğü tahmin edilirken, Salı günü ülkenin Mısır sınırı ise isyancıların eline geçti. Reuters, yerel halka dayanarak verdiği haberde Bingazi’den sonra önemli şehirlerden Tobruk’un da isyancıların denetimine geçtiğini duyurdu.

KADDAFİ DÜNYAYA MEYDAN OKUDU

İsyanı güçle bastırmaya çalıştığı için uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken Kaddafi’nin geri adım atarak reform sözü vermesi beklenirken, Libya lideri canlı yayında dünyaya meydan okudu. Televizyona çıkarak bir açıklama yapan Kaddafi isyancıları ‘fareler’ olarak tanımladı ve “Bu ülkeyi terk etmeyeceğim, gerekirse ben de şehit olacağım,” dedi.

Türkler mahsur

Libya’da, çoğu oradaki Türk firmalarında çalışanlar ve ailelerinden oluşan yaklaşık 25,000 Türk yaşıyor. Türk firmalarının birçoğunun isyancılar tarafından yağmalandığı belirtilirken, binlerce Türk de ateş altında kaldı. Uçak seferleri ile sadece 1300 Türk Libya’dan çıkartılabilirken, mahsur kalanlar için deniz yolu devreye sokuldu.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18644-Ortadogu-calkantida.aspx