‘2010 OKULLARDA PROJESİ’/ Amram Oditoryumu’nda “Çocuk Kalpler El Ele”

Toplum
22 Aralık 2010 Çarşamba

Ulus Özel Musevi 1. Karma Ana ve İlköğretim Okulu; İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın 2010 Okullarda Projesi kapsamında “Çocuk Kalpler El Ele” adlı yeni bir proje yürütüyor.

İstanbul’da yaşayan dört ayrı din ve kültüre mensup dört okulun öğrencilerinin kardeşlik ve barış duygularını pekiştirerek birbirlerini tanımalarını,  birlikte yaptıkları çalışmalarla hoşgörü ortamının geliştirilmesini, böylelikle İstanbul’daki kültürel çeşitliliğin ve renkliliğin devamını sağlamayı amaçlayan proje; Ulus Özel Musevi 1. Karma Ana ve İlköğretim Okulu, Üsküdar Atatürk İlköğretim Okulu, Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu ve Özel Kalfayan Ermeni İlköğretim Okulu’nun katılımıyla gerçekleşiyor. “Çocuk Kalpler El Ele” 2010 Okullarda Projesi etkinliklerinin ilki olan Resim Etkinliği, Üsküdar Atatürk İlköğretim Okulu’nda dört okuldan öğrencilerinin katılımıyla yapıldı. Proje çalışmalarının ikinci adımı olan ve Özel Zapyon Rum İlköğretim Okulu’nda 06 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen Edebiyat Etkinliğinde projeye katılan öğrenciler İstanbul’a hitaben yazdıkları mektup ve şiirlerini okudular.

İstanbul kültürünün en canlı renkleri olan dört okulun öğrencileri, 14 Aralık Salı günü Ulus Musevi Okulları Amram Oditoryumu’nda verdikleri konserle aralarında Beşiktaş Kaymakamı Saadettin Yücel,  İstanbul 2010 Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır’ın da bulunduğu davetlilere oldukça hoş saatler yaşattılar. Konsere katılan öğrenciler, kendi dillerinde seslendirdikleri şarkının ardından “Çocuk Kalpler El Ele Korosu” olarak söz ve müziği Taner Onat’a ait olan “İstanbul Masalı” adlı şarkıyı söylediler.

Çocuk Kalpler Ele Ele projesinin son adımı olan balon etkinliği önümüzdeki günlerde Özel Kalfayan Ermeni İlköğretim Okulu’nda, tarihin her döneminde farklı kültürlere kucak açmış olan İstanbul’un her yerinden görülebilecek şekilde bırakılacak uçan balonlarla gerçekleşecek.