Türk ve İsrailli gençlerden ırkçılıkla mücadelede ortak adım

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Gençliğin Gelecek Arayışı’ adlı organizasyon, İsrail dahil, beş farklı ülkenin gençlerini ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele projesi kapsamında Kocaeli’nde bir araya getirdi

Şalom
15 Aralık 2010 Çarşamba

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Komisyonu tarafından düzenlenen ‘Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Gençlik Projesi’ için Azerbaycan, İsrail, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye’den 20 genç, beş gün boyunca konuyla ilgili çalışmalar yaptılar.

IRKÇILIKLA MÜCADELE ÖNERİLERİ

Gençlerin diğer toplumların kültürlerini tanıması ve önyargılarından arınması amacıyla yapılan etkinlik 5-10 Aralık tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinlik boyunca ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadelede etkili olabilecek yöntemler üzerine de atölye çalışmaları da yapıldı. Yaşları 19 ile 30 arasında değişen gençler, ırkçılıkla mücadele için ortak kültürel etkinliklerin ve paylaşımların arttırılması, ortak spor takımları kurulması ve internet üzerinden sosyal ağların daha etkin kullanılması önerilerinde bulundular.

Türk  katılımcı  Sevcan  Kutlu:  “ÇALIŞMA YÜZDE YÜZ BAŞARILI OLDU”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi AB ve Dış İlişkiler Şubesi temsilcisi olarak etkinliğe katılan Sevcan Kutlu, katılımcı olarak tarihte sorunlar yaşamış ülkelerin özellikle seçildiğini belirtti ve yapılanları kısaca anlatı: “Her ülke, diğer toplumlar hakkında olumlu ve olumsuz ne düşündüklerini dile getirdi. Karşı ülke de bunlara cevap verdi. Birbirimizi kırmadan, iletişim kurarak, önyargılarımızdan kurtulduk. Proje, bu bağlamda amacına yüzde yüz ulaştı.”