UÖMO’dan haberler...

Toplum
15 Aralık 2010 Çarşamba

Öğrencilerin filmi “La Kula” Los Angeles’te ödül kazandı

Sefarad kültürünün tarihini ve kültürel çeşitliliğini yaşatmak amacıyla 1997 yılında kurulan  SEC (Sefarad Eğitim Merkezi)’in organize ettiği “Los Angeles Sefarad Yahudi Film Festivali”ne  kendi çektikleri La Kula”  belgeseli  ile katılan ÜÖMO öğrencileri Los Angeles’ta “Honorable Mension” ödülüne layık görüldüler. 

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan logo desteği alan , proje ve uygulaması Dilek İçinsel tarafında gerçekleştirilen  ve yıl boyunca belgesel film çekimi eğitimi alan  UÖMO öğrencilerinin çektiği film, 24 Aralık Cuma günü Akbank Sanat Evin’de de gösterime sunulacak.

Film ekibi Suzi Asa, Sami Morhayim, Leri Levi, Ediz Bihar, Sara Cemel, Sarita Hasan, Müge Cemel, Alara Deşilton ve Yasmin Franko’dan oluşuyor.

Coya Delevi, Mete Göktuğ, Bahar Korçan, Cemal Arslan, Ekrem Gündoğdu, Gabi Behiri, Emin Yılmaz ise filmde rol alıyorlar.

1930’lu yıllardan itibaren çocukluğu ve gençlik yılları Galata’da, Saffet Bey Apartmanı’nda geçmiş Coya Delevi’nin çocukluk yıllarındaki Kuledibi’ni anlatmasıyla başlayan film, bugünün Galatası ile devam ediyor. Çektikleri filmde, Galata’yı geçmişi ve bugünüyle anlatmak isteyen Ulus Özel Musevi Lisesi öğrencileri bir yandan semti gezerken, bir yandan da semtin tarihini Mimar ve şehir planlamacısı Mete Götuğ’dan dinliyorlar. Bunun yanı sıra yıllardır orada olan mahalle esnafıyla konuşuyor, semte yeni taşınan modacı Bahar Korçan ile sohbet ediyor, mahalleli çocuklarla maç yapıyor, Doğan Apartmanı’nı geziyor ve Galata’yı Galatalılardan dinliyorlar.

Proje Danışmanı Talha Kılıç’a Chicago Üniversitesi’nden ödül

TÜBİTAK, First Step To Nobel Prize In Physics ve Isweeep Proje Olimpiyat’larında ödül alarak ve University of Chicago’ya kabul edilen UÖMO öğrencisi Berk Diler’in, üniversitede yazdığı “Hayatınıza Yön Veren Kişiler” adlı kompozisyonla UÖMO Proje Danışmanı Talha Kılıç “University of Chicago Outstanding Educator Award” ödülünü aldı. UÖMO’da Kimya öğretmeni ve Proje Danışmanlığı yapan ve öğrencileriyle son beş yıldır TÜBİTAK’ın yanı sıra uluslararası birçok yarışmada ödül alan Talha Kılıç, “Öğrencimin beni bu ödüle layık görmesi ve böyle bir kompozisyon yazmasından büyük onur duydum. Başta değerli öğrencim Berk Diler olmak üzere, bu başarıları yakalamamızda ve ülkemize kazandırmakta bize maddi ve manevi destek veren herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu yıl da yeni başarılarla bu geleneği sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.