Barınyurt’un geleneksel yemeği 1928’den bu yana paylaştıkça artan mutluluk

Her sene cemaatin kurum, kuruluş ve derneklerinin hanımlar kollarını davet ederek derneklerarası dayanışmanın güzel bir örneğini gelenek haline getiren Matan Baseter-Barınyurt bu sene de 1 Aralık Çarşamba günü bir öğle yemeği düzenledi

Toplum
8 Aralık 2010 Çarşamba

Neve Şalom Vakfı’na bağlı bir sosyal yardım kuruluşu olan Matan Baseter-Barınyurt, 1928’de cemaatimizin yardıma muhtaç kişilerine yardım eli uzatmak, onların ekonomik sorunlarını olanaklar ölçüsünde çözümlemek amacıyla kuruldu. Matan Baseter, uzun yıllar boyunca her zaman yoksula, muhtaca ve hastaya kapılarını açık tuttu. Gerçek bir huzur evi olan Barınyurt ise 1990’lı yıllardan beri toplumumuzun yaşlılarını sıcak çatısı altında topluyor.

Dayanışma gününe katılan davetliler derneğin kapısında Hanımlar kolu Başkanı Eti Tastasa ve arkadaşları tarafından karşılanarak, giriş katındaki salona yönlendirildiler. Verdiği kaşer catering konusunda kendini kanıtlayan ve gerek toplumumuz, gerekse toplumumuz dışı çevrelerin takdirini kazanan Barınyurt’a bağlı La Casa Catering yine çok özenli bir mönü ile katılımcıların damak tatlarına hitap etti.

Hanımlar Kolu Başkanı Tastasa derneğin kuruluş amacına değinerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “Matan Baseter olarak her ay yaklaşık 200 kadar ihtiyaçlı aileye temel gıdalar içeren gıda paketi yanında maaş, giysi, yakacak, bayramlarda ek maaş, sıcak yemek gibi yardımlarda bulunmaktayız. Matan Baseter gönüllüleri “Paylaştıkça artan mutluluk, içimizde büyüttüğümüz ve yeşerttiğimiz sevgi ve dostluk duygularıyla her gün birbirimize daha sıkı sarılıyoruz.” sözünü ilke edinmişlerdir… 1991 yılında Matan Baseter’e bağlı olarak şu an içinde bulunduğumuz Barınyurt binası kimsesiz, evsiz, yardıma muhtaç insanları sıcak, samimi bir ev ortamına taşımak amacıyla hizmete girdi. İlk açıldığında 16 pansiyoneri olan ve tüm işleri gönüllüler tarafından yapılan bir yerdi. Şu anda hayırsever kişilerin katkılarıyla profesyonel hemşiresi, hastabakıcısı, aşçısı, temizlik ve güvenlik görevlileri bulunan gönüllülerin pansiyonerlere daha fazla zaman ayırabildiği bir huzurevi durumunda. Tabii ki her geçen gün şartların daha da iyileşmesini istemekte ve bu amaç için çalışmaktayız. Ayrıca arka taraftaki bahçemizde bakıma ve ilgiye daha fazla ihtiyaç duyan geriatri hastalarımızın ve özürlülerimizin barındığı ve bakıldığı geriatri binamız bulunmaktadır…” Sözlerine Barınyurt La Casa Catering’in başarılarından bahsederek devam eden Tastasa, davetlilerin Hanuka Bayramı’nı kutladı ve sözü konuk konuşmacı Diyetisyen Dilara Koçak’a bıraktı.

Koçak, sağlıklı beslenmenin ve sağlıklı kilo vermenin önemine değindi ve hanımlara zayıflama konusunda çok önemli ipuçları verdi.