Yıldırımspor Kulübü gençlerinden ‘ALCAZAR’ gösterisi

500 senelik hikâyemiz, büyüleyici “Alcazar” gösterisi ile Yıldırımspor Kulübü gençleri tarafından sunuluyor

Ester YANNİER Toplum
8 Aralık 2010 Çarşamba

YSK gençleri,  her sene olduğu gibi bu sene de izleyenleri etkileyecek bir gösteri sunmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz  haziran ayında sahne alması ertelenen “Alcazar” gösterisi, bu yıl geliştirerek daha profesyonel bir ruhla tekrar karşımıza çıkıyor. Koreografisini Danset Sahne Sanatları Okulu Genel Sanat Yönetmeni Nur Sonbahar ve yardımcısı Mihail Ceban’ın yaptığı, tarihimizi kültürümüzle harmanlayan 110 kişilik dev kadrosuyla “Alcazar”,  tek gecede gönüllerimizi fethedeceğe benziyor.

Her yıl birbirinden farklı dans gösteriyle sezonu renklendiren Yıldırımspor Kulübü bu kez gençlerle “Alcazar” başlıklı çok güçlü bir projeye hazırlanıyor. İspanya Yahudilerini konu alan “Alcazar” gösterisi, çok geniş bir yaş grubunun yer aldığı 110 kişilik dev bir kadro tarafından sahneye konulacak. Kendi alanlarında profesyonel kişilerle çalışılan gösterinin koreografisi; Tarkan, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Kenan Doğulu, Burcu Güneş, gibi birçok ünlü isimle koreograf ve dansçı olarak çalışıp 2002 Yılında Eurovision Şarkı Yarışması finalinde Türkiye’yi temsil eden solist Buket Bengisu ve Grup Safir’ in koreografilerini hazırlayan, Danset Sahne Sanatları Bale ve Dans okulu sahibi ve yöneticisi Nur Sonbahar ile dans eğitmeni Mihail Ceban tarafından hazırlanıyor. Derneğin geçen sene çalışıp yarım bırakmak zorunda kalan projesinin üzerine yeni dans ekibi tarafından başarıyla geliştirilip yürütülen proje 15 Aralık’ta tek gece olarak sahnelenecek. Gösteri hakkında Nur Sonbahar ile görüştük.

YSK gençleri ile çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Haziran ayında yapılması planlanan ancak yaşanan talihsizlikler sonucu ertelenen “Alcazar” adında farklı, akıcı, dinamik ve yaratıcı bir gösteriyi YSK gençleriyle birlikte hazırlamaya çalışıyoruz. Alcazar; İspanya’da mutlu bir şekilde yaşayan Yahudilerin, Castilla ve Aragon imparatorlukların birleşmesinden sonra yaşadıkları dram ve İspanya’dan kaçışlarını etkileyici bir hikâye anlatımı ve folklorik öğelerle sergilemeye çalışıyor. Müziklerini Yüksek Sadakat grubundan Uğur Onatkut’un üstlendiği gösteride 13 dans; profesyonel bir ruh ile yaşları 11 ile 22 arasında değişen gençler tarafından size sunuluyor.

Böyle genç bir kitleyle çalışırken neler hissettiniz? Farklı gelen bir durum yaşadınız mı?

Ekibimdeki arkadaşlarım bilirler, bir patron ya da yöneticiden çok bir “abla” olarak çağırılmayı tercih ederim. Bu gösteride gördüğüm ortam, tam olarak hissettiklerimle paralellik taşıyor, birbiriyle arkadaşlıktan çok bir kardeş bağlılığıyla istekli ve gönüllü olarak çalışan bu kadar insanı bir arada görmek, provaların eğlenceli ve pozitif bir hava içerisinde geçmesi ve gençlerin bir şeyleri başarmak için uğraşmaları gerçekten keyif veriyor. Ben ve ekibim adına, böyle bir projeyi tattığımız, bu projeye bir şeyler katabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz.

Böyle bir projenin çıkmasının zor bir süreç. Ne kadar süredir hazırlanıyorsunuz?

Böyle bir projenin hayata geçirilmesi kolay bir süreç değil. Bu projeye verilen zorunlu aralıklar dışında 8 aydır hazırlanıyoruz. Aradaki süreçte konunun taslağı, takımların düzeni, dansların koreografisi ve müziklerin oluşturulması için uğraştık. Şimdi de çok yoğun bir şekilde dans çalışmalarımız devam ediyor. Gençler için de zor bir süreç tabi ki. Çünkü bazıları aynı zamanda SBS’ye, bazıları da ÖSS’ye hazırlanıyor. Bunların dışında okuldaki sınavları, projeleri olmasına rağmen çalışmalara aksatmadan gelmeye çalışıyorlar. 

Gençler şimdiden büyük ilgi gören ve biletleri hızla tükenmeye başlayan “Alcazar” gösterisi için  “herkesi mutlaka bekliyoruz” diyorlar. Bilet rezervasyon için: 0212 274 99 31 ya da [email protected]

Koreografları tanıyalım

Nur Sonbahar:1976 yılında Ayvalık’ta doğdum. Annem milli takımlar ritmik akrobasi antrenörü olduğu için 4 yaşında ritmik jimnastik ve klasik bale eğitimime başlayıp ilk şampiyonluğumu 7 yaşında Minikler Türkiye Ritmik Jimnastik Şampiyonası’nda gerçekleştirdim. Sonrasında 19 kez Türkiye Ritmik Jimnastik Şampiyonu, Balkan Şampiyonası’nda dördüncülük derecesi aldım ve 15 kez uluslararası yarışmalarda Türkiye’yi temsil ettim. 1994 yılında Ege Üniversitesi Konservatuarı Halk Dansları Bölümünü birincilikle kazandıktan sonra 1997 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı’nda Modern Dans eğitimi aldım. Daha sonra Alev Baymur’un kurduğu AB Sanat Bale ve Dans Okulu’nda bale eğitimimi tamamladım. Şu anda Danset Sahne Sanatları Bale ve Dans Okulu’nun sahibi ve yöneticisi olarak görevimi yürütüyorum.

Mihail Ceban: 1982’de Moldovya’da doğdum. Moldovya Dans Akademisi koreografi bölümünü bitirdikten sonra Moldovya, Ukrayna ve Rusya da birçok dans topluluğunda yer aldım. 2002 yılında Türkiye’ye gelip Danset Bale ve Dans Okulu’nda eğitmen ve dansçı olarak pek çok organizasyonda yer aldım. Mucizeler Komedisi, Hisseli Harikalar Kumpanyası, Rock on Broadway müzikallerinde dansçı olarak; Bak Kim Dans ediyor, Akademi Türkiye, Dansa Var Mısın yarışma programlarında ise eğitmen ve dansçı olarak yer aldım.