Devletin zirvesi Hanuka’yı kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hanuka Bayramı’nı bir mesaj yayınlayarak kutladı.

Şalom
3 Aralık 2010 Cuma

Gül’ün birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı mesajı şöyle:

“yüzyıllar boyunca aynı topraklarda saygı ve hoşgörü temelinde, köklü kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde bir arada yaşadığımı, aynı sevinç, keder ve ümitleri paylaştığımız Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. Tüm vatandaşlarımız, kökenleri ve inançları ne olursa olsun, milletimizin ayrılmaz birer parçası, Cumhuriyetimizin eşit oranda sahipleridir.”

Başbakan Tayyip Erdoğan da Yahudi vatandaşların Hanuka Bayramı’nı kutlamak için bir mesaj yayınladı. Sekiz gün sürecek bayram boyunca yapılacak tüm etkinliklerin huzur ve neşe içinde geçmesini; bayramın, yeryüzündeki tüm Musevilere hayırlı olmasını temenni ettiğini mesajda Başbakan Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

"Bu topraklar asırlar boyunca hoşgörünün, diyalogun, uzlaşmanın yüceltildiği bir coğrafya olmuştur; farklı renkler bu coğrafyada gökkuşağı gibi ahenk içinde bir araya gelmiştir. Hiçbir zümre, hiçbir cemaat, hiçbir azınlık toplumu inançları, fikirleri, yaşam tarzı dolayısıyla horlanmamıştır. Bu ülke, tarihi boyunca farklı inanç ve kültürlerin barış içinde bir arada yaşama anlayışına en güzel, en güçlü örnek olmuştur. Bu düşüncelerle, Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını tebrik ediyor, bayramın tüm Musevi vatandaşlarımıza esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum."