El insaf Barca!

Dünyanın merakla beklediği El Clasico oynandı, Barcelona şov yaptı. Real Madrid’i sahadan silen Barca, tarihi bir galibiyete uzandı, liderliği de ezeli rakibinden devraldı.

Spor
1 Aralık 2010 Çarşamba

MESSİ EN İYİSİ

 Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola, Real Madrid galibiyetini değerlendirdi, Ronaldo ile yaşadıkları ve Messi hakkında konuştu..  İki takımdan birinin iyi olduğunu söylemek doğru değil. Bugünden sonra böyle devam edersek bir şeyler söyleyebiliriz. Bizim iyi onların kötü olduğunu söyleyemeyiz. Bugün çok iyi seviyede oynadık ve kazandık. Takım bilincine sahip oyuncularla oynadık. Biz buna inanıyoruz ve bu şekilde çalışıyoruz.

Bugün daha iyi oynadık. İki takımın oyuncuların da seviyesi üst düzey. Bugün biz daha iyi oynadık. Bu sonucu beklemiyorduk. Çok gol az yiyen bir takıma karşı böyle bir neticeyi beklemiyorduk.”  Ronaldo ile maç içinde yaşadıkları tartışmayla ilgili “Böyle şeyler oyunda olur. Sahada böyle durumlarla karşılaşabiliriz” diyen genç teknik adam, Messi ile ilgili sorun üzerine ise “Messi’den daha iyi oyuncu var mı ben bilmiyorum. Onunla her gün antrenman yapıyorum. Sadece gol atmıyor, her açıdan çok iyi. O en iyisi” dedi.

İŞTE MOURİNHO’NUN 5-0 SÖZLERİ

Ezeli rakibi Barcelona’ya 5-0 kaybeden Real Madrid’de dünyanın açıklamalarını merakla beklediği isim olan Jose Mourinho şunları kaydetti: “Hak edilmiş bir galibiyetti. Her zaman Barcelona’nın tamamlanmış bir ürün olduğunu söyledim. Real Madrid ise bugüne kadar çok iyi oynasa da tamamlanmış bir ürün olmadığını söyledim. Bu sonuç iyi oyuna bir mükâfat olurken, kötü oyuna ise bir ceza oldu. Bu galibiyeti yorumlamak kolay. Ayrıca sindirilecek bir netice. Bazen zor sindirilecek maçlar oynarsınız ama bu kolay sindirilecek bir sonuç. Tabii ki kaybetmeyi istemezsiniz ama bu yenilgiyi sindirmemiz kolay olacak. Ben bütün oyuncularımla maç sonunda 1 dakikalık bir konuşma yaptım. Şampiyonluk şansımızın, sezonun bitmediğini, kim bilir belki de tekrar bu noktaya gelebileceğimizi söyledim. Geçen sene Inter mağlubiyetinden sonra buradan biz Şampiyonlar Ligi finaline çıktık. Buradan geri gelmeyeceğimizi kim söyleyebilir? Önemli maçları kazandığınız zaman ağlamak için sebebiniz vardır; mutluluktan ağlarsınız. Bugünkü gibi 5 gol yerseniz ağlayamazınız. Bir sonraki maç için çalışmalısınız. Ben önümüzdeki maçın cumartesi değil, yarın oynanmasını isterdim.

“Açıkçası çok basit goller yedik, pozisyonlara dikkat ederseniz bu iki gol bizim suçumuzdu. 2-0 geride giderken ve karşı hücumlar çok etkiliyken iki şey düşünürsünüz. Ya 2-0’da kalırım dersiniz, ya da daha çok karşı hücuma çıkacağım dersiniz. Barca çok iyi bir maç çıkardı. İyi oynadıklarını söylemekte haklılar. Ben ise kendi takımımla ilgileneceğim. Bugüne kadar iyi oynadılar, bugün kötüydüler. Cumartesi günü, bunun tarihi bir olumsuz sonuç olduğunu göstererek yola devam edeceğiz.

Çok fazla hayal kırıklığına uğradım. Daha çok beklenti içindeydim. Daha fazlasını bekliyordum ancak maç sona erdi ve bugün için yapacak başka bir şeyimiz yok. Yarından sonra ise yapacak çok şeyimiz var. Yine idman yapacağız, diğer maçımızı bekleyeceğiz, 2 puan fark var ve yola devam edeceğimizin farkındayız.”

Barcelona [5 - 0] Real Madrid

10’ [1 - 0] Xavi

18’ [2 - 0] Pedro

55’ [3 - 0] David Villa

58’ [4 - 0] David Villa

90+1’ [5 - 0] Jeffren