11. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali öğrencileri Büyükada Sinagogu’ndaydılar

11. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali gezisi bu yıl Büyükada’da yapıldı. Öğrenciler, üç semavi dinin ibadethanelerini ziyaret ederek bilgi aldılar.

Toplum
1 Aralık 2010 Çarşamba

İstanbul’da dostça yaşayan dört farklı kültürün gençleri arasındaki sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek, sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen 11. Sevgiyle El Ele Sanat Festivali Gezisi bu yıl Büyük Ada’da yapıldı.

Etkinlik kapsamında Ulus Özel Musevi Lisesi, Ted Koleji, Dadyan Ermeni Lisesi ve Fener Rum Erkek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Kasım ayı içinde Büyükada Hesed Le Avraam Sinagogu’nu ziyaret etti.

Söz konusu ziyarette 100 kişiyi aşkın bir grubu Sinagog Vakfı Başkan Vekili Rafi Habib bilgilendirdi.  Habib, sinagogun tarihçesinden kısaca bahsettikten sonra üç semavi dinin ortak noktalarına değindi.

 Daha sonra söz alan Hahambaşılık Bet- Din üyelerinden Rav Moşe Benveniste ise dinler hakkında konuştu. Rav Benveniste konuşmasında dinlerin insanları iyi yola sevk ettiğini, inançlı olmanın başarıya giden yolda önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.

Öğrenciler daha sonra yine Büyükada’da bulunan cami ve kiliseyi de gezdiler.