Dostluk Yurdu Derneği Hanımlar Kolu Kış sezonunu tiyatro ile açtı

Dostluk Yurdu Derneği Hanımları 2010-2011 sezonunu farklı bir tiyatro oyunu ile açtı. 2004 yılında hayatını kaybeden İsrailli ünlü söz yazarı Naomi Shemer’in yaşamının bir kesitinin sunulduğu oyun büyük ilgi ile izlendi

Sibel KONFİNO Toplum
24 Kasım 2010 Çarşamba

Cemaatimiz derneklerinin hanımları değişik etkinliklerle 2010-2011 kış sezonunu başlatıyorlar. Bu kapsamda Dostluk Yurdu Hanımları düzenledikleri açılış gününü tiyatro ile renklendirdiler.

Misafirleri derneğin girişinde karşılayan DYD hanımları her gelen kişinin bileğine mavi boncuklu bir şans bileziği takarak kendilerine uğur getirmesi dileğinde bulundular ve yemek salonuna buyur ettiler.

Barınyurt La Casa Catering’in günün temasına uygun hazırladığı öğle yemeğinin ardından DYD Hanımlar Kolu Başkanı Korin Nahmias bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Nahmias dernek ve kurumların sırayla yapmış oldukları sezon açılışlarının dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti ve DYD’nin faaliyetlerini paylaştı: “Bu sezon bizleri en çok heyecanlandıran Çocuk Tiyatrosu Okulumuz. DYD kurulduğu günden bugüne cemaatimize yetiştirdiği profesyonel sanatçılarla gurur duymaktadır. Bu misyonu devam ettirmek amacıyla 7-10 yaş arası çocuklarımız profesyonel eğitmenler eşliğinde çalışmaya başladılar. İki tanesini geçen ay gerçekleştirdiğimiz ve önümüzde 11 tane daha olan tıp konferanslarımız çeşitli konularda birbirinden değerli doktorlar eşliğinde yapılacak. Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Hanukiya Süsleme Yarışmamız, Aralık ve Ocak ayları arasında Kültür ve Sanat Festivali, Hanımlara yönelik Latin dans, jimnastik dersleri, yoga-nefes terapisi ve tabii ki en önemlisi Mart ayında sahnelemeyi düşündüğümüz müzikalimiz sizlerle buluşmayı bekliyor” dedi.

 Ardından; dünyanın birçok köşesinden gelerek, farklı amaçlarla bir kibutzda buluşan üç kadın, bir asker ve kibutzun en yaşlı iki yaşayanının buluşmalarının aktarıldığı tiyatro oyunu sahne aldı. Oyun, söz yazarı Naomi Shemer’in kızının annesinin ölümü nedeniyle yaşamının bir bölümünü geçirdiği kibutza gelmesi ve kendisine verilen hatıra defteri ile annesinin pek de tanımadığı hayatını, bestelerini seyirciyle paylaşması ile devam etti.

Ferit Koen’in büyük bir ustalıkla yönettiği tiyatroda rolleri Forti Barokas, Çela Eskenazi, Suzi Gözcü, Lili Doenyas, Gülçin Varol, Cina Hatem, Sibel Hiva ve Rozi Siloni paylaştılar. Kendilerine sahne arkasında Meri Pardo yardımcı olurken, ışıkta İlker Kohen’in önderliğinde Alis Daron ve Luiz Karmona görev aldı.

8 Kasım Pazartesi günü Dostluk Yurdu Derneği’nde gerçekleşen Hanımlar Kolu açılışına Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın eşi Recina Haleva, Cemaat Başkanı Sami Herman’ın eşi Suzet Herman, Onursal Başkan Bensiyon Pinto’nun eşi Eti Pinto’nun yanı sıra kurum ve derneklerin hanımlar kolu başkan ve yöneticileri ile dostlukseverler katıldılar.