Song of Songs “Ezgiler Ezgisi” İstanbul’da sahneleniyor

Toplum
24 Kasım 2010 Çarşamba

Dünya prömiyeri 26 Kasım’da Frankfurt’da gerçekleşecek olan Ezgilerin Ezgisi / Song of Songs Çağdaş Teatral Oratoryosu, 17-18-19 Aralık tarihlerinde Tophane-i Amire’de ve 22-23 Aralık’da Akatlar Kültür Merkezi’nde sahne alacak.

Türk-Alman ortak yapımı olan Ezgiler Ezgisi projesinin İstanbul gösterileri; Nodancerscompany, Mimar Sinan Üniversitesi ve Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşecek.

MÖ 1200 senelerinde Suriye dolaylarında bulunduğu sanılan tabletlere yazılı, gerçek sevgiyi konu alan “Ezgiler Ezgisi – Song of Songs” adlı metin, bir grup aşk şiiridir ve daha sonraları Eski Ahit’ de ve Tevrat’ta yer alması tarih boyunca çeşitli yorumlara yol açmıştır. Alman ve Türk oyunculardan, vokalistlerden ve dansçılardan oluşacak bir kadroyla, kutsal kitapta 10-12 sayfaya sığan bu şiir; İngilizce, Almanca, Türkçe ve İbranice dillerinde sunulacak. Bu performans, şiirin farklı okuma tarzlarını aynı anda ele almanın koşullarını, müzik ve ışığın armonisiyle bin bir kılığa girebilen sevgiyi çağdaş bir anlayışla izleyiciye aktaracak.