Terör yeniden

15 Kasım terör kurbanlarını andığımız hafta, Türkiye bir kez daha terör dehşetini yaşadı. Pazar sabahı Taksim Meydanı’nda gerçekleşen intihar saldırısında 32 kişi yaralandı. Chicago’daki iki sinagoga yönelik bombalı paketlerin ortaya çıkması da batı dünyasının terör alarmı vermesine neden oldu. Yunanistan da tehdit altında.

Şalom
3 Kasım 2010 Çarşamba

31 Ekim Pazar sabahı Taksim Meydanı’nda görev yapan çevik kuvvet ekibini hedef alan intihar bombasının 10.30’da patlamasıyla, 17’si sivil toplam 32 kişi yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İSRAİL KINADI

İsrail, pazartesi yaptığı bir açıklamayla Taksim Meydanı’nda düzenlenen intihar saldırısını kınadı. İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nde yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul’da meydana gelen, ayrım gözetilmeden gerçekleştirilmiş menfur terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Teröre maruz kalmış ve kalmakta olan bir millet olarak İsrail, Türk halkının duygularını anlamakta ve terörle mücadelesinde onu desteklemektedir. Saldırıda yaralananların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşmalarını dileriz.”

AVRUPA ve ABD TERÖR ALARMINDA

Yemen’den gönderilen ve Chicago’daki bir sinagogla cemaat merkezini hedef alan bombalı paketlerin ortaya çıkması, batı dünyasını da terör alarmına geçirdi. Londra ve Dubai’de ele geçirilen paketlerle ilgili olarak şüpheler El Kaide’nin Yemen kolu üzerinde yoğunlaşıyor.  

Yunanistan’ın başkenti Atina’da farklı ülke büyükelçiliklere ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye gönderilen bombalı paketler özellikle Avrupa’da paniğe neden oldu. Atina’da İsviçre ve Rusya Büyükelçiliği önünde gerçekleşen patlamalarda ölü ya da yaralı olmadığı açıklandı.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/17422-Chicagodaki-sinagoglara-gonderilmek-istenen-bombali-paketler-yakalandi.aspx