Ömer NBA’e ısınıyor

Chicago Bulls sahasında Portland Trail Blazers’ı 110-98 yenerken 26 dakika sahada kalan Ömer Aşık altı sayı, yedi ribaund, üç blok ile oynadı 

Spor
3 Kasım 2010 Çarşamba

NBA’de pazartesi gecesi  temsilcimiz Ömer Aşık’ın takımı Chicago Bulls, sahasında Portland Trail Blazers’ı konuk etti. Maç boyunca Deng ve Rose ikilisiyle etkili olan Bulls maçtan 110-98 galip ayrıldı.

Chicago Bulls’ta milli oyuncumuz Ömer Aşık oynadığı basketbolla United Center’a alıştığını gösterdi. 26 dakika sahada kalan Aşık, maça ilk 5’te başlayan ve 21 dakika sahada kalan Taj Gibson’dan daha fazla süre aldı. Ömer altı faul alıp çıkana kadar altı sayı, yedi ribaund (3’ü ofansif), bir asist ve üç blokla etkili bir oyun sergiledi. Aşık kullandığı 3 iki sayılık atışın ikisini sayıya çevirirken, serbest atışlarda altıda iki ile oynadı. Ömer’in  Cunningham’a yaptığı blok ise görülmeye değerdi.

Bulls’a galibiyeti getiren isimler ise Luol Deng ve Derrick Rose oldu. 40 sayıyla kariyer rekorunu kıran Luol Deng, ayrıca dört ribaund aldı, iki asist yaptı. Rose ise on altı sayı on üç asistle oynadı.