Güney Kore GP’yi 100 binden fazla kişi izledi

Kore Grand Prix organizatörleri, gelecek yıl pist ve alt yapısının iyileştirilmesi için mümkün olan tüm gayreti gösterme sözü verdi

Spor
3 Kasım 2010 Çarşamba

F1camiasının hafta sonundaki ilk yarış hakkında olumlu ifadeler kullanmasına rağmen, pistin henüz tamamlanamayan bölümleri, pit giriş ve çıkışları, pist yakınlarında kaliteli konaklama imkânının yetersizliği gibi giderilememiş birçok eksiklik bulunuyor.

Yarış organizasyonunun arkasındaki isim olan Yung Cho Chung, gelecek sene çok daha iyi bir yarış düzenlemeleri gerektiğinin farkında olduğunu belirterek, yapılması gerekenler için işe başlamaya hazır olduğunu ifade etti.

Chung, “Gelecek yıl için halletmemiz gereken bazı zayıf noktalarımız olduğunu biliyorum, fakat bunları giderecek olmaktan da çok mutluyum. Pist çevresindeki yolları da düşünmemiz gerekiyor. Konaklama imkânları konusunda problemin aşılmasına yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. Pistin bazı virajlarında birkaç problem var. Daha fazla suni çim olması lazım, tribünler üzerinde de daha fazla çalışmamız gerekiyor. Neler yapmamız gerektiğini biliyoruz ve yapacağız” dedi.

Bu arada yarış günü piste gelen yollardaki trafikten dolayı araçlarını terk etmek zorunda kalan taraftarlardan özür dileyen Chung, “Buna bir çözüm bulmak zorundayız” diye konuştu.

Ayrıca yarış günü grand prix’nin iptal edilmesinden korktuğunu dile getiren Chung, mücadelenin ertelendiği sırada çok zor anlar geçirdiğini belirterek, “Çünkü taraftarlar Seul ve Pusan’dan üç saatlik bir yolculuğun ardından buraya kadar gelmişlerdi. Ardından yağmur nedeniyle 5 saat beklediler. Fakat Sayın Ecclestone, Formula 1’in ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Sanırım 2 saat 48 dakika ile bir rekor kırdık. Bu daha önce yaşanmamıştı, taraftarlar da sanırım bu durumu sevdiler” yorumunda bulundu.

Chung, Pazar günü tahminen 100 binden fazla kişinin piste geldiğini, bu rakamın Cumartesi günü 62 bin, Cuma günü ise 42 bin olduğunu söyledi.