HAHAM OVADYA’NIN SÖZLERİNE ADL’DEN BÜYÜK TEPKİ: “Nefreti körüklüyor”

İsrail’in önde gelen dini liderlerinden, koalisyon ortağı aşırı dinci Şas Partisi’nin ruhani lideri Haham Ovadya Yosef, Yahudi olmayanların varlık sebebinin “Yahudilere hizmet olduğunu” belirtti.

Şalom
27 Ekim 2010 Çarşamba

Haham Yosef, geçen hafta yaptığı konuşmada, Yahudi olmayanların Şabat günleri yapabilecekleriyle ilgili yasalar konusuna değinirken “Goylar bize hizmet için doğarlar. Yalnızca İsrail halkına hizmet için. Bunu yapmazlarsa dünyada yerleri yoktur” dedi.

ADL TEPKi GÖSTERDİ

Ovadya’nın sözlerine en büyük tepki ADL (İftira ve İnkârla Mücadele Birliği)’den geldi. ADL Başkanı Abraham Foxman, Ovadya’yı ‘nefreti körüklemekle’ suçladı ve “Herhangi bir dini liderin kürsüyü böylesine nefret dolu, bölücü fikirler vazetmek için kullandığını görmek son derece rahatsız edici. Yosef’in sözleri, cemaatinin toplandığı duvarların çok ötesinde de yankılanıyor ve bir nefret ortamını, genel bir hoşgörüsüzlüğü körüklüyor. Kibrin ve önyargının egemen olduğu bir dünyada dini liderlerin nüfuzlarını saygı ve hoşgörüyü öğretmek için kullanmaları özellikle önem kazanıyor,” dedi.