/Samba ritminin ustası Jozi Levi GHETTO’da

27 Ekim 2010 Çarşamba

Samba ritminin ustası Jozi Levi GHETTO’da

Türkiye’nin, Brezilya müziği denildiğinde ilk akla gelen ismi, Samba ritminin ilk ve tek ustası “Mestre” Jozi Levi, Brazil Project isimli projesi ile 29 Ekim Cuma akşamı Ghetto’da olacak. Jozi Levi’ye bu konserde, Rio de Janeiro doğumlu, perküsyon ustası ve şarkıcı Berg Campos eşlik edecek.

İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali başlıyor

30 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında, Hare Kahveli Likörler’in sponsorluğunda, otuz farklı ülkeden gelen birbirinden önemli 70 yazarı buluşturan “İTEF - İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali”, Çırağan Sarayı’nda yapılacak bir açılışla başlıyor. ‘İnsan ve Şehir’ temasının işleneceği festival kapsamında 1–2 Kasım tarihlerinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Uluslararası Ahmet Hamdi Tanpınar Sempozyumu yapılacak. Doğan Hızlan, Mario Levi, Sandy Tolan, Edgar Keret, Georgi Gospodinov, Arnon Grunberg, Oya Baydar, Tuna Kiremitçi, Müge İplikçi, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit ve edebiyat dünyasının tanınan daha birçok isminin katılacağı İTEF, yazarların DJ’lik yapacağı bir kapanış partisi ile 2 Kasım akşamı GHETTO’da sona erecek.

‘İstanbul 1. Uluslararası Yorgo Bacanos Ud Festivali’ başladı

İSTANBUL 2010 Avrupa Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki festival, 25-31 Ekim tarihlerinde Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşecek. Etkinlikler dizisinde dünyanın önde gelen;  Joseph Tawadros, Prof. Dr. Münir Nurettin Beken, Omar Bashir, Periklis Tsoukalas, Tristan Driessens, Georgios Marinakis, Elia Khoury, Haig Yazdijian, Kyriakos Kalaitzidis, Naseer Shamma gibi udileri, udun tarih boyu değişmeyen merkezi konumundaki İstanbul’da buluşacaklar. Atölye çalışmaları, seminerler, konserler ve resitallerle dopdolu festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz.

Stephan Kaluza’nın “Complexe”i

1999 yılından beri Avrupa, ABD ve Uzakdoğu’da birçok kişisel ve karma sergiyle adını duyuran, yapıtları Avrupa ve ABD’de çeşitli müze ve koleksiyonlarda yer alan Alman fotoğraf sanatçısı Stephan Kaluza, Sanatorium Sivil Sanat İnisiyatifi Çağdaş Sanat Galerisi’nde 14 Ekim ve 15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek “Complexe” adlı taşıyan sergisiyle Türkiye’de ilk defa sanatseverlerle buluşuyor.

İş Sanat’ta Açılış Konseri

İş Sanat’ın 11. sezonunu 3 Kasım Çarşamba akşamı muhteşem bir konser ile açıyor. Ülkemizin en önemli piyanistlerden Fazıl Say ile onursal şefleri Gürer Aykal yönetiminde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bir araya geliyor. Say, konserde Ravel’in piyano konçertosunu kendine özgü yorumuyla ele alacak. Temmuz ayında dünyanın en saygın müzik etkinliklerinden Salzburg Festivali’nin açılış etkinlikleri kapsamında da ünlü piyaniste eşlik eden BİFO, gecede Rus romantizminin en büyük temsilcilerinden Tchaikovsky’nin 4. senfonisini de seslendirecek.