Ömer ve Semih çabuk ısındı

NBA’de bu sezon ülkemizi temsil edecek milli basketbolcular Semih Erden ve Ömer Aşık, takımlarında sergiledikleri performansla göze girmeyi başardılar

Spor
20 Ekim 2010 Çarşamba

Yeni sezonda Boston Celtics forması giyecek Semih Erden ile Chicago Bulls’un başarısı için ter dökecek olan Ömer Aşık, hazırlık maçlarındaki performanslarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. NBA’de normal sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala, takımlar hazırlık maçlarında kozlarını paylaşmayı sürdürüyor.

Semih Erden’in takımı Boston Celtics deplasmanda Toronto Raptors ile karşılaşırken, Ömer Aşık’ın formasını giydiği Chicago Bulls da Dallas Mavericks’i ağırladı.

Celtics, son çeyrekte çok kötü bir performans sergilemesine rağmen Kanada temsilcisini 117-112’lik skorla geçmesini bildi. Karşılaşmaya kenarda başlayan Semih, 31 dakika süre aldı ve 7 sayı – 8 ribaund – 4 asist – 1 blokla oynadı. Kullandığı 7 şutun 3’ünü sayıya çeviren başarılı oyuncu, 5 de faul yaptı.

Konuk ekipte Nate Robinson 23 sayı – 5 ribaund – 2 asistle galibiyette başrol oynarken, Rajon Rondo da 21 sayı – 5 asistle salondan ayrıldı. Raptors’ta Bargnani ve Kleiza’nın 15’er sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

ÖMER AŞIK İLK 5’TE SAHAYA ÇIKTI

Milli basketbolcu Ömer Aşık, takımı Chicago Bulls’un Dallas Mavericks’e uzatmada 109-105 mağlup olduğu karşılaşmaya ilk 5’te başladı.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada takımına pota altında önemli katkı yapan Ömer Aşık 21 dakika sahada kalırken, 7 sayı – 6 ribaund – 4 top çalma ve 1 blokla mücadele etti. Kullandığı 3 şutun 2’sini sayıya çeviren Ömer’in serbest atış çizgisinden 3/3 isabet kaydetmesi dikkat çekti.

Bulls’ta Derrick Rose ve Luol Deng 23’er sayı üretirken, Joakim Noah da 13 sayı – 15 ribaund – 5 asist – 3 top çalma ve 3 blokluk performansıyla double-double yaptı.

Konuk ekipte Alman yıldız Dirk Nowitzki 24 sayı – 6 ribaund – 2 asist – 2 top çalmayla yıldızlaşırken, Caron Butler da 18 sayı ve 5 ribaund üretti.