MUAMMER KADDAFİ’den MAHMUD ABBAS’a:“İsrail ile görüşürken nasıl savaşacaksınız?”

Suriye Devlet Başkanı Esad, Arap Birliği’nin, Filistinlilerin İsrail’le görüşmelerini onaylamak zorunda olan bir örgüt olmadığını söyledi. Libya Devlet Başkanı Kaddafi ise Filistin lideri Abbas’a, “Görüşmeleri sürdürürken İsrail’le savaşınızı nasıl sürdüreceksiniz?” sorusunu yöneltti

Dünya
13 Ekim 2010 Çarşamba

Londra’da yayımlanan Al-Hayat gazetesinde yer alan habere göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’a, Arap Birliği Komitesi’nin Filistin ile İsrail arasındaki görüşmeleri onaylamak zorunda olmadığını söyledi.

Libya’da yapılan 32. Arap Birliği Zirvesi’nde Esad, Filistin ile İsrail arasında yapılması öngörülen dolaylı görüşmelerin sorumluluğunun sadece Filistin Yönetimi’ne ait olduğunu belirtti. Abbas ise Filistin meselesinin tüm Arap devletlerini ilgilendirdiğini dile getirdi; komitenin bu mesele ile ilgilenmemesi durumunda, “Arap devletlerinin Filistin meselesi ile ilgili pes ettikleri” sonucuna varılacağını ifade etti. Libya lideri Muammer Kaddafi de Abbas’ı, El Fetih-Hamas anlaşmazsızlığı konusunda uyardı. Bu uyarı karşısında ise Filistin lideri, Hamas’ın İran adına hareket ettiğini ve İran’ın Hamas ile El-Fetih’in uzlaşmalarını engellediğini iddia etti. Muammer Kaddafi, “Filistin İsrail ile aynı anda hem barış görüşmelerini sürdürüp hem de nasıl savaşacak?” yorumunu yaptı.