LİVNİ: “Obama’nın yerleşim inşası durdurma isteği kabul edilmeli”

İsrail’in muhalefet partisi Kadima’nın Başkanı Tzipi Livni, yerleşimler ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Sessizliğini bu konu için bozduğunu belirten lider, Netanyahu’nun Filistinliler’le yapılan barış görüşmelerini sürdürme konusunda başarısız olduğunu ifade etti.

Dünya
13 Ekim 2010 Çarşamba

İsrail’in muhalefet partisi Kadima’nın lideri Tzipi Livni, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Barack Obama’nın ek durdurma süreci isteğinde mutabık kalarak Batı Şeria’da yeni bir moratoryumu ilan etmesi gerektiğini belirtti.  İsrail’de Channel 2’ye verdiği röportaj sırasında görüşlerini bildiren Livni, Filistin Özerk Yönetimi ile Eylül ayında başlayan ve yerleşim inşaatlarının yeniden başlaması ile tıkanan barış görüşmelerinde Netanyahu’yu başarısız gördüğünü dile getirdi. Barış görüşmeleri, 26 Eylül’de inşaat moratoryum sürecinin dolması sonucu durmuştu.

Livni’ye göre Netanyahu, hükümetindeki sağcı bakanlar arasında doğabilecek bir ayrılıktan dolayı ABD ile çatışmayı göze alarak bu sürece müdahalede bulunmuyor. Livni, boşa geçen iki sene için de hükümeti suçluyor.  Livni, geçtiğimiz hafta Harvard Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada Netanyahu barış görüşmelerine tekrar başlarsa partisinin kendisine desteğini vereceğini açıklamıştı.