İYD’de dayanışma yemeği

İYD Hanımlar Kolu’nun ‘Dayanışma Yemeği’ geçtiğimiz hafta içinde gerçekleşti. Günün konuğu olan psikolog/yazar Esin Acıman ‘unutmak-affetmek’ temalı bir konuşma yaptı

Toplum
13 Ekim 2010 Çarşamba

5 Ekim Çarşamba günü İhtiyarlara Yardım Derneği bir kez daha keyifli bir dayanışma gününe ev sahipliği yaptı. ‘Geleneksel Dayanışma Yemeği’ne tüm dernek, kurum, vakıf ve kuruluşların hanım başkan, yönetim kurulu üyeleri ve yardımcıları hazır bulundu.

Davetlileri dernek girişinde İhtiyarlara Yardım Derneği Kadınlar Kolu Başkanı İda Kohen karşıladı. Altmıştan fazla gönüllü hanımın katıldığı günde, konuklara Beyaz Melekler tarafından günün hatırası birer armağan sunuldu. Daha sonra konuklar, İhtiyarlara Yardım Derneği Catering Servisi’nde hazırlanan yemekler ikram edildi.  Katılımcılar yemek esnasında, kendi kurumlarında yaşadıkları sorunları birbirleriyle paylaşma fırsatı da buldular.

Hanımlar Kolu Başkanı İda Kohen yaptığı açılış konuşmasına 5771 yılının herkese sağlık, huzur, bereket, barış ve mutluluk getirmesini ve var olan dostluğun sonsuza dek sürmesi temennisi dile getirdi ve  “Gönüllülerin, bireylerin toplumsal sorumluluk içinde çıkar gözetmeksizin bilgi, beceri ve kaynaklarımızı derneklerimizin amacı doğrultusunda kullanılması misyonunu taşımaktayız. Aynı amaçla ve görüşleri paylaştığımız siz değerli konuklarımızla bu güne katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi. Ardından sahneye günün konuğu psikolog/yazar Esin Acıman davet edildi.

Acıman, ilginç örnekler ve dinlendirici bir müzik eşliğinde  “unutmak- affetmek” temalı bir konuşma yaptı. Herkesin kendi yaşamından bir parça bulabildiği sunumda Esin Acıman, sohbetinde, insanların yaşam yolculuğu süreçlerinde, özellikle onlara en yakın duranlar tarafından incindikleri zaman, gene de unutma ve affetme olgusunu yaşamaları gerektiği, ancak bunun zorluğu ve kişiyi sınayan bir süreç olduğundan bahsetti.

Ayrıca, zor zamanlarımızda yanımızda olanların dost, ama iyi günlerimizi bütün kalpleri ve içtenliğiyle paylaşabilenlerin ise en gerçek dost olduğundan söz etti.

Gerçeklerin vurgulandığı, hayatı ve kaderi teslimiyetle kabullenmenin gücünün öneminin anlatıldığı sunumu sonrasında yazar özveri ile çalışan tüm gönüllü hanımları tebrik edip sözlerine son verdi.

Türk Psikologlar Derneği’nin üyesi  olan Esin Acıman’a İYD Hanımlar Kolu Başkanı  Kohen bir teşekkür plaketi sundu. 

Acıman, ilgi gören konuşmasının ardından  “Kadın Doğmak Kadın Olmak” kitabını da imzaladı.