De Jong'a Ben Arfa kesiği

Spor
6 Ekim 2010 Çarşamba

Manchester City-Newcastle United maçında yaptığı sert müdahaleyle Newcastle'dan Hatem Ben Arfa'nın bacağının kırılmasına yol açan Nigel De Jong, Hollanda Milli Takımı'nın EURO 2012 elemelerinde Moldova ve İsveç ile oynayacağı maçların aday kadrosunda çıkarıldı…
Hollanda Teknik Direktörü Bert Van Marwijk, şu an için De Jong'u kadrodan çıkarmaktan başka seçenek bulunmadığını ve gelecekte kendisi ile görüşeceğini belirtti.
De Jong'un müdahalesini 'gereksiz ve vahşice' olarak nitelendiren Van Marwijk, ''Şu an İsveç ve Moldova maçlarına odaklanmalıyız,'' dedi.
8 Ekim'de deplasmanda Moldova ile, 12 Ekim'de Hollanda'da İsveç ile oynanacak maçların aday kadrosuna, De Jong ve iki sakat oyuncu Theo Janssen ve Vurnon Anita'nın yerine Ajax'tan Urby Emanuelson ve Twente'den Wout Brama çağrıldı.
İngiltere Premier League'de dün Manchester City'nin Newcastle United'ı 2-1 yendiği maçın 4. dakikasında yaptığı sert müdahaleyle Fransız Ben Arfa'nın bacağının kırılmasına yol açan De Jong, rakiplerine yaptığı sert faullerle tanınıyor.
2010 Dünya Kupası finalinde, İspanyol Xabi Alonso'nun göğsüne sert bir tekme atan De Jong, geçen Mart ayında ABD ile yapılan hazırlık maçında da ABD'li Stuart Holden'ın bacağının kırılmasına yol açmıştı.