/İsrailli Sanatçı Avraham Eilat İstanbul’da

6 Ekim 2010 Çarşamba

Yasmin Levy yeniden Türkiye’de

Ladino şarkılarının önde gelen sanatçılarından Yasmin Levy bir kez daha Tükiye’ye geliyor. Ancak bu kez hem İstanbul’da hem de Adana, İzmir, İstanbul, Denizli’de de konserler verecek. İstanbul’daki konseri 30 Ekim’de Türker İnanoğlu Maslak Show Center’da gerçekleşecek.

T: 212 243 41 51

Büyük Kulüp’te ‘Üç Boyutlu Nakış’ Sergisi

Nakış sanatına gönül veren Vivi Ers, Diana Büyükbahar, Linet Mizrahi, Sinyora Barbut, Selma Derman, Sezer Bora, Mübeccel Demircaner ve Leyla Ersoy öğretmenleri Berrin Şengöz rehberliğinde işlerinden oluşan bir sergiyi Büyük Kulüp’te meraklılarıyla buluşturdular Açılışı 2 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen sergiyi 15 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Birol    Üzmez’in Kortejo’su ödüllendirildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl verilen tarihe saygı yerel koruma ödülleri belli oldu. Fotoğraf sanatçısı Birol Üzmez’in Kortejo aile evleri isimli belgesel fotoğraf projesi, Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü’ne layık görüldü. Sanatçının eserleri geçen sezon SSM’de sergilenmişti.

Bir ressamın okur olarak portresi

Rengin Saltık’ın son dönem yapıtları 5–30 Ekim tarihleri arasında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde izlenebilir. Sergi, ressamın yıllar içerisinde biriktirdiği alıntılardan oluşturulmuş bir kişisel/düşsel kütüphane.

Tel: 0212 230 19 76

İsrailli Sanatçı Avraham Eilat İstanbul’da

Galeri G-Art, 5 Ekim–11 Kasım tarihleri arasında Avraham Eilat’ın “Psychophysical Time” isimli video enstalasyon ve bağlantılı kağıt üzerindeki işlerden oluşan sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu işi, eserlerinde Antik Orta Doğu duvar resimlerinden ilham alan sanatçının diğer gösterimlerinde olduğu gibi 2001- 2010 yılları arasında yarattığı ‘Çok Geç Kalınmış Olmanın Ani Korkusu’  (The Fear Of What Is Suddenly Too Late) konulu serinin bir parçasıdır. Dolayısıyla, bazı küçük, içsel farklılıklarla bu devamlılığa yönelik olup ilk olarak 2008 yılında Prag’daki Uluslararası Çağdaş Sanat Trianeli’nde gösterilmişti.

‘Hasretim İstanbul: İstanbullu

Rumların Göç Öyküleri ve Özlemleri’

İstanbul’u farklı zamanlarda, farklı nedenlerle terk etmek zorunda kalan ve artık yaşamlarını Atina ve Selanik’te sürdüren 47 eski İstanbullu Rum’un hikayesi bir sergide toplanıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen Lozan Mübadilleri Vakfı’nın “Hasretim İstanbul- İstanbul Rumlarının Göç Öyküleri ve Özlemleri” sergisi 8 Ekim Cuma günü saat 18.00’da Yunanistan Başkonsolosluğu Kültür Merkezi Sismanoglio Megaro binasında İstanbullular’ın ziyaretine açılıyor. Sergi 19 Ekim’e kadar ziyaret edilebilir.