Almanya’da doğal ilaçlarda SAHTE KAŞER DAMGASI

Almanya’da Homeopathik ilaç şirketlerinin bazı ürünlere sahte Kaşer damgası bastıkları ortaya çıktı. Hubner firması özür diledi

Dünya
6 Ekim 2010 Çarşamba

Almanya’nın ilaç firmaları Tannenblut, Multiflex ve Silicea ile markaların üreticisi ve iki dağıtıcısı büyük bir davanın merkezinde yer alıyor. Söz konusu dava, kendilerine verilmiş kaşer sertifika yetkisi olmadığı halde ürünlerinin paketlerine Kaşer damgası basmaları üzerine açıldı.

Sahtekârlık, Nordzucker AG’ye bağlı Anton Hubner firması tarafından üretimi sürdürülen ürünlerin dağıtımının Hubner firmasının kararıyla Supermedic’ten EcoBlue’ya transferi sürecinde gelen bir şikâyetle ortaya çıktı.

EcoBlue, sağlık bakanlığı lisansına sahip olan Supermedic’in ambalajına çok benzer bir ambalaj kullanmakta ve firmaya ait Sağlık Bakanlığı lisansını kopyalamaktaydı.

Temmuz ayı sonunda Hubner, EcoBlue ve Nordzucker firmalarına ürün dağıtım yasağı gelirken, Hubner firması kaşer sembolünü izinsiz olarak kullandığı için özür diledi.

Firma yetkilileri yaptıkları açıklamada kaşer sertifikasyonunun şirkete değil ürüne verildiğini sandıklarını, yanlış anlaşılmanın bu noktadan doğduğunu ifade ettiler.

İlaçların sahte lisanslı ve damgalı kutuları halen bazı eczanelerde bulunabiliyor.