YSK’nın kültür ve sanat gezileri

Toplum
23 Şubat 2011 Çarşamba

YSK Hanımlar Kolunun kültür ve sanat gezilerinin bu seferki durağı Rumeli Feneri Köyü ve Garipçe idi. Fotoğrafçılık Kulübü öğretmenleri Mehmet Özşimşek rehberliğinde toplanan 35 kişilik grup kısa bir yolculukla sevimli bir balıkçı köyü olan Rumeli Feneri’ne vardı.

 İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e dönüş noktasındaki tarihi köyün doğal güzelliği, 19. yüzyılda Fransızlar tarafından yapılan feneri ve küçücük limanı, kış ortasında baharı andıran havayla birleşince fotoğraf çekenlere harika kareler yakalama şansı verdi. Daha sonra köyde kısa bir yürüyüşle varılan şirin restoranda birbirinden lezzetli balıklar yendi, sohbetler edildi. Yarıyıl tatilini fırsat bilip geziye katılan minik YSK’lılar da, güneşin keyfini çıkarırken, restoranda boyama yapıp, kutu oyunlarıyla vakit geçirdiler.

Yemeğin ardından dar sokaklardaki eski evlerin ve çevredeki diğer ilginç görüntülerin fotoğraflarını çekmeye devam eden grup daha sonra 10 dakikalık bir yolculukla Garipçe’ye vardı. Bir kaç salaş balık restoranının bulunduğu çok küçük ve sakin bir köy olan Garipçe’de halkın misafirperverliğiyle karşılaşan YSK’lılar ikram edilen çay ile geziyi sonlandırdılar.