Kamondo Anıt Mezarı’nın restorasyonu Selanik Aristo Üniversitesi’nde tartışılacak

Toplum
23 Şubat 2011 Çarşamba

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ekinliklerinin ivmesi ile başlayan ve 2011 yılı ortasına kadar tamamlanacak projeler devam ediyor.

Kentsel projeler ana başlığı altında yer alan Kamondo anıt mezarı projesi bu projeler arasında de yer almakta.

Kentsel projeler direktörlüğünün daveti ile projeyi yürüten Mimar Hayim Beraha 25-27 Şubat  tarihleri arasında  Selanik Aristo Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Çok Kültürlülüğün Mirası ve Restorasyon” projeleri  seminerinde Kamondo Anıt Mezar projesinin tartışacak.

Seminerde İstanbul Teknik Üniversitesi, KUDEB, Koç ve Işık Üniversitesi’nden katılımcılar 2010 AKB ajansı tarafında yürütülen Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Ayasofya restorasyonları gibi projeleri tanıtacak ve tartışmaya açacaklar.

1997 yılı Avrupa Kültür Başkenti olan Selanik tecrübesi ile Prof Luis Papadapoulosun sunumu ile gerçekleşecek.

Kamondo Anıt Mezarı bilindiği üzere Eski Hasköy Mezarlık alanında kalan ancak E5 otoyolunun yapımı ile sahipsiz bir alan içerisinde kalmış çevresi ile birlikte metruk bir duruma gelmişti.

Bu proje ile anıt mezar ve çevresinde kalan alanın rehabilitasyonu amaçlanmakta. Seminer ile birlikte konunun farklı uzmanlarca değerlendirilmesi ve bu alanın rehabilitasyonu ile ilgili farklı fikirlerin projeye katkıları olacak.