MISIR'IN WASHİNGTON BÜYÜKELÇİSİ ŞUKRİ: "İsrail-Mısır barış anlaşması bizim de çıkarımıza"

Mısır’ın Washington Büyükelçisi Sameh Şukri, İsrail ile yapılan anlaşmanın 30 yıldır Mısır’ın faydasına olduğunu ve bu durumun değişmeyeceğine inandığını ifade etti. Şukri ayrıca ABD’nin bölgede, Mısır’ın desteğine güvenebileceğini söyledi

Dünya
16 Şubat 2011 Çarşamba

Mısır, İsrail ile yapılan anlaşmaların sürdürüleceğiyle ilgili İsrail’in endişelerini yatıştırmaya çalışıyor. Mısır’da yönetimi devralan ordu, yapılan uluslararası anlaşmalara sadık kalınacağını vurguladı. ABC Televizyon Kanalı’nda yayınlanan “Bu Hafta” programının sunucusu Christiane Amanpour’a yaptığı açıklamada Mısır’ın Washington Büyükelçisi Sameh Şukri, İsrail ile yapılan barış anlaşmasının Kahire’nin de çıkarlarına uygun olduğu için korunacağına inandığını söyledi.

Sameh Şukri, “Yapılan anlaşmadan kendimize de çıkar sağladık. Bölgede güven ve istikrar sağlamayı başardık. Bunun dış politikanın en önemli unsuru olduğunu düşünüyorum” dedi. Mısır’ın çıkarlarının ABD ile bağlantılı olduğunu ve bu yüzden ABD’nin bölgede, Mısır’ın desteğine güvenebileceğini söyleyen Sameh Şükri, “Mısır’ın çıkarları, ABD ile işbirliğini gerektiriyor” dedi.

Sameh Şukri, ordunun Başbakan Ahmet Şefik hükümetinin geçici olarak tutulması yönünde karar verdiğini belirtti. Yeni hükümetin güvenliği sağlamaya, polis gücünü yapılandırmaya ve ekonomiyi güçlendirmeye odaklandığını ve bunların reform sürecini engellemeyeceğini söyledi. Sameh Şukri ayrıca protestolardan kaynaklanan bugünkü durum sona erdiği zaman, ordunun olağanüstü hal yasasını kaldıracağını sözlerine ekledi.