/ Evita geliyor

Aylin YENGİN Yaşam
16 Şubat 2011 Çarşamba

Ne Okuyalım?

Millennium serisinin üçüncü ve maalesef sonuncusu olan, İsveçilli yazar Stieg Larsson’un ‘Arı Kovanına Çomak Sokan Kız’ adlı romanı Pegasus Yayınları’ndan piyasaya çıktı. İlk ikisini yalayıp yuttuğumuz, bizi adeta koltuklarımıza çivileyen, Ejderha Dövmeli Kız ve Ateşle Oynayan Kız’dan sonra merakla beklenen üçüncü kitabın da bağımlılık yapacağı konusunda hiç kuşku yok. Sürükleyici bir öykü, müthiş bir kurgu ve olay örgüsünün içinde, okuyucuyu her defasında şaşırtmayı başaran kahramanlar Blomkvist ve Salander’i bakalım bu kez nasıl maceralar bekliyor? Fiyatı: 25 TL

Ne İzleyelim?

Size ‘Don’t Cry for me Argentina’ desem, aklınıza ne gelir? Elbette ki EVITA! Şimdiye kadar yazılmış en ünlü şarkı sözlerine ve en muhteşem sahne müziklerine sahip, Tim Rice ile Andrew Lloyd Webber’in olağanüstü müzikali EVITA Türkiye’ye geliyor! 12-24 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde sahne alacak olan müzikal, Arjantin eski diktatörü Juan Peron’un eşi Eva Peron’un hareketli, gerçek üstü karakterini gözler önüne seriyor, Evita’nın hayat hikâyesini, gençlik yıllarından başlayarak muazzam bir zenginlik, güç mücadelesi ve azizelik mertebesine yükselişine kadar tüm yönleriyle anlatıyor. Madonna ve Antonio Banderas’ın rol aldıkları Oscar’lı film de dahil olmak üzere, 20’nin üzerinde ödüle layık görülen prodüksiyon yılın gösterisi olacağa benziyor. Bilet fiyatları 66 ile 160 TL arasında.

Ne dinleyelim?

İş Sanat 24 Şubat Perşembe akşamı Türk pop müziğinin en başarılı isimlerinden Candan Erçetin’in dünya şarkılarından oluşan özel projesine ev sahipliği yapacak. Fransız şansonlarından Balkan ezgilerine, Türkçe pop müziğinden, türkülere ve film müziklerine uzanan geniş bir repertuara sahip olan sanatçı, dünya müziklerinin en sevilen şarkılarından oluşan çok renkli bir konserle İş Sanat’a konuk olacak. Bu özel konserde Erçetin’in Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Arnavutça, Yunanca ve Türkçe şarkılardan oluşan  canlı sahne şovuyla coşacağız. Bilet fiyatları 56,50 ile 97 TL arasında.

Nereye Gidelim?

Pazar brunchlarını severseniz, bu önerime bayılacaksınız. Her ayın ilk Pazar’ı Lokanta Maya, konuklarına özel bir brunch hazırlıyor, tabii ayda yalnızca bir kez yapıldığı için talep fazla oluyor. 2010 Timeout İstanbul Yeme içme ödüllerinde en iyi şef (Şef Didem Şenol) ödülünü kazanan Lokanta Maya, Karaköy Yolcu Salonu’nun karşısında, özenli ve minimalist bir dekora sahip ışıl ışıl bir mekân. Brunch için özel bir mönüsü var, fiyatları gayet uygun ve porsiyonlar da hiç azımsanacak gibi değil ([email protected]).