İspanyolca öğrenmek isteyen gençlere fırsat

İspanyol Elçiliği, Cervantes Enstitüsü ve Türk-Musevi Cemaati nezdinde Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi’nin birlikte yürüttükleri bir proje çerçevesinde 12 gence Cervantes Enstitüsü’nde İspanyolca dil kursu bursu verilecek.

Toplum
16 Şubat 2011 Çarşamba

Cervantes Enstitüsü’nde 60’şar saatlik iki kurstan oluşacak olan projede öğrenciler toplam 120 saat ders görecekler. 18 Nisan-28 Haziran (birinci kurs) ve 19 Eylül-22 Aralık  (ikinci kurs) tarihleri arasında yer alacak olan kurslara katılmak isteyen ve aşağıdaki kriterlere uygun olan öğrenciler mülakat için Sefarad Kültürü Araştırma Merkezi genel koordinatörü Karen Şarhon’a başvurabilirler: [email protected]

Yetkililerin belirttiği kurslara katılma koşulları:

- 18-35 yaş arası olmak

- Lise veya üniversite öğrencisi veya mezunu olmak

- Judeo-Espanyol (Ladino) nosyonunun olması tercih sebebi olabilir

- Başka bir yabancı dil bilmek tercih sebebi olabilir

- Devam mecburiyeti ve sınavları geçme mecburiyeti taahhüddüne girmek gerekecektir aksi takdirde burs kaldırılıp öğrenciden kursun tam ücreti alınacaktır.

Kurslara katılacakların ivedi olarak belirlenebilmesi için başvuruların 4 Mart Cuma gününe kadar yapılması gerekmektedir. Mart ayı içinde mülakatlar yapılacak olup Nisan başında kursa başlayacaklar ilan edilecektir.

Günümüzde İspanyolcanın ikinci en önemli dil olduğu düşünüldüğünde gençler için bu çok büyük bir fırsat oluşturmaktadır. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek isteyen gençlerimizin başvurularını sabırsızlıkla beklemekteyiz.