Auschwitz raylarında anlamlı tören

Uluslararası Holokost Kurbanları Anma Etkinlikleri kapsamında Auschwitz Kampı’nda gerçekleştirilen törene Türkiye’den Devlet Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış başta olmak üzere, akademisyen, gazeteci ve yazarlardan oluşan kalabalık bir heyet katıldı.

Şalom
9 Şubat 2011 Çarşamba

UNESCO’nun inisiyatifi altında Yahudilerle Müslümanlar arasında köprüler kurmayı hedefleyen ‘Alaaddin Projesi’nin Auschwitz’de düzenlediği Holokost Kurbanları Anma Töreni’ne 40 ülkeden yaklaşık 200 kişi katıldı.

1 Şubat’taki törene Türkiye’den Cumhurbaşkanı adına Dışişleri eski Bakanı Yaşar Yakış, Başbakan adına ise Devlet Bakanı Egemen Bağış katıldı. Törende hazır bulunan Türk gazeteciler de Auschwitz izlenimlerini yazılarında aktardılar. Dondurucu soğukta gerçekleşen törende üç dinin temsilcileri söz aldı. Auschwitz-Birkenau Kampları’nın gezildiği günde, kurbanlar anısına anıta çelenk bırakıldı.

BOSNA MÜFTÜSÜ: “Irkçılığın tehlikelerini çocuklarımıza öğretmek için Holokost’u öğrenmeliyiz”

Törende söz alan Bosna Müftüsü Mustafa Ceric, yaptığı konuşmada, sadece Holokost kurbanlarının anmanın yeterli olmadığını,  gelecekte ırkçılık, antisemitizm ve İslamofobia’nın yaşanmaması için Holokost öğretisinin de yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Ceric, “Çocuklarımıza ırkçılık, antisemitizm, İslamofobia ve diğer insani tahammülsüzlük örneklerinin tehlikelerini öğretmek nedeni ile de Holokost’u öğrenmemiz gerekli” dedi.

Haberin devamı için lütfen tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18475-Ilk-kez-bu-kadar-genis-katilimla-Turkiye-Holokost-Kurbanlari-Anma.aspx