Masa Tenisi Miniklerde YILDIRIMSPOR İstanbul 2.cisi oldu

Spor
9 Şubat 2011 Çarşamba

Masa Tenisi İstanbul İl Temsilciliği Minikler takım ve ferdi 2010-2011 İkinci Dönem Müsabakaları, 22-23 Ocak günleri İstanbul Tozkoparan Spor Salonu’nda yapıldı.

 Yıldırımspor,(A) ve (B) takımları olarak, iki takım halinde bu müsabakaları katıldı.

 16-17 Ekim 2010’da yapılan 1.dönem müsabakalarında, Tibet, Uğur, Eres ve Mert’ ten kurulu YSK (A) takımı İstanbul 2.cisi, Ata, Uras, Kaan ve Alp Rafi’den kurulu (B) takımı da İstanbul 4.sü olmuştu. 1.dönem müsabakalarında takımlar birinciliğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üçüncülüğü de VMTD aldı.

 İkinci dönem müsabakalarına, YSK (A) takımından Eres Molinas ve Mert Girişken, (B) takımından da Kaan katılamadı.

25 erkek minik takımının  katıldığı bu müsabakalarda, YSK (A) takımı B grubunda, YSK (B) de E grubunda mücadele etti.

YSK (A) takımı, grup müsabakalarının ilk maçında Anafen (A) takımını 3-1, ikinci maçında da Şişli Terakki’yi 3-0 yendi. YSK (B) ise, önce Şişli Terakki (C)’yi 3-0, sonra da, Fener V.(B) takımını 3-0  yendi.

Bu skorlarla YSK (A) ve (B) takımları birlikte, gruplarının birincileri olarak ilk 16 takım arasına girdiler.

Daha sonra YSK (A) Fatih Koleji’ni 3-1 yendi. YSK (B) ise, 2-0 ileride götürdüğü maçta, Anafen (A) ile durumu 2-2’ ye getirdi. Ancak ilk sekize çıkacak takımı belirleyecek maçta Uras 2-0 yenikken, çıkardığı çok güzel oyundan sonra maçı kendi lehine 3-2 olarak çevirdi ve YSK (B) dolayısıyla Anafen (B)’yi 3-2 yenerek, YSK (A) ile birlikte ilk 8 takım arasına girmeyi başardı.

 Yarı finale kalma maçlarında, YSK (A) takımı Anafen (A)’yı 3-1 yendi ilk 4’e kaldı. YSK (B) ise Beşiktaş (B)’ ye çok zorlu bu maçtan sonra 3-2 yenildi ve elendi.

 Yarı finalde YSK (A), Beşiktaş (A) takımı ile karşılaştı. İlk 2 maçı YSK (A) aldı, ancak sonraki  2 maçı kaybedince durum 2-2 oldu. Finale kalabilmek için son maçı yapan Uğur, çok çekişmeli maçı 3-2 aldı. Bu sayede, YSK (A) da müsabakayı 3-2 kazanmış oldu. Finalde, YSK (A),  İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımına karşı oynadı ve 3-1 mağlup oldu.

Böylece YSK (A) takımı, gene bu 2. dönemde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımının ardından, İstanbul 2.si olarak, büyük başarısını tekrarlamış oldu.

Ertesi gün yapılan ferdi müsabakalarda, ilk üç dereceyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncuları paylaştı. Yıldırımspor’dan Tibet dördüncü, Uğur yedinci, Ata da sekizinci olarak, ferdilerde de YSK’nın ikinci en başarılı takım olmalarını sağladılar.