Kariyer Günü’ne kayıtlar başladı! / Geç kalmayın…

Ekonomi
9 Şubat 2011 Çarşamba

Her yıl, Mart-Nisan ve Mayıs aylarında başta üniversiteler olmak üzere birçok eğitim kurumunda ve özel girişimlerde ‘Kariyer Günleri’ düzenlenir. Yapılan bu organizasyonların amacı, gençlerin kariyerlerine başlarken bunu bir plan çerçevesinde yapabilmelerine destek vermek, kişiliklerine ve hayallerine uygun seçenekleri bulmalarına ve müteşebbis ruhlarını fark etmelerini sağlayarak geleceklerini sağlam temellere oturtmalarına yardımcı olmaktır.

Özgeçmiş, bir adayın kendisi ile ilgili ilk izlenimi verdiği, kariyerindeki kimlik belgesidir. Doğru hazırlanan özgeçmiş olumlu bir ilk etki bırakır ve diğer adaylar arasında fark yaratılmasını sağlar. İş görüşmelerine davet edilenler de bu ilk etkiyi en iyi bırakanlar ve farkı yaratanlar olacaktır. Bu nedenle özgeçmişin bireyin geçmiş deneyimlerini, kariyer hedefini ve sosyal olarak güçlü yönlerini ortaya koyabilecek kapsamda ve önemli bilgileri doğrudan karşı tarafa aktarabilecek düzende ve teknik yeterlilikte olması gereklidir. Bu nedenle ‘doğru özgeçmiş hazırlamak’, Kariyer Günlerinin en önemli gündem maddelerinden birisini oluşturur.

Bunun yanı sıra, Kariyer Günlerinde düzenlenen panellerde kariyer ve kişisel gelişim konularında tecrübe sahibi konuşmacılar ile kurulan interaktif diyaloglar, konunun uzmanları tarafından açılan standlarda paylaşılan fikirler ve sorulan sorular, katılımcıların kariyerleri ile ilgili hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için yön bulmalarına yardımcı olur. 

Kariyer hedeflerine ulaşmanın yolu bir kariyer planına sahip olmaktan geçer. Bu kariyer planının oluşturulması ve kararlı bir şekilde izlenerek adımlar atılması ancak bireylerin sürekli yeniliklere açık olması, günümüz mesleki gündemi takip etmesi ve kendisini sürekli geliştirmesi ile mümkün olabilmektedir. Söz konusu kariyer planı aynı zamanda süreç içerisinde geliştirilecek olan iş ilişkileri ile beslenmeli ve bir anlamda halkla ilişkiler alanında olduğu gibi doğru bir şekilde ifade edilerek ilgililere anlatılabilmelidir.

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Kariyer Günü ilham veren konu ve konukları ile gençlere, girişimcilere ve kariyerine yön vermek isteyenlere farklı bakış açıları sunarak, bir kariyer planına sahip olmanın ve bu planı doğru bir strateji ile tanıtmanın yollarını anlatmayı hedefliyor. Kariyerinin başında olan gençler, iş hayatında yeni bir pencere açmak isteyen profesyoneller, konunun uzmanları ile tanışmak, merak ettiklerinizi sormak ve hedeflerinize bir adım daha yaklaşmak istiyorsanız ‘2011 Kariyer Günü’nü sakın kaçırmayın!

Kayıt için : www.kariyergunu.com