500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi yılın ilk ayını yoğun geçirdi

Toplum
2 Şubat 2011 Çarşamba

Yeni yılın ilk ayında da 500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi, bireysel ziyaretçilerin yanı  sıra yurt içinden ve dışından değişik grupları da ağırladı.

Bahçelievler Erkan Avcı Endüstri Meslek Lisesi, İstanbul Cultural Center in South Korea -Suwoh Youth Center, Iowa, Buena Vista Üniversitesi öğretmen ve öğrencileri ile Evrensel Gelişim Derneği üyelerine ve Ankara Polis Akademisi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Bal’a ayrıntılı bilgilendirme sunuldu.

Bu arada,  İRO (İstanbul Rehberler Odası) üyeleri için düzenlediği “Musevi Mirası Eğitim Programı”nın bir bölümünü yüksek bir katılımla tamamladı.

Dünyaca ünlü İngiliz “Oi Va Voi” Müzik Grubu da tüm dünyaya dağıtılacak performans programının çekimlerini müzenin  ana holünde gerçekleştirdi.

27 Ocak 2011 akşamı Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen “Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanları Anma” günü törenine Dışişleri Bakanlığı adına katılan Büyükelçi  Ertan Tezgör ile Araştırma Daire Başkanı Tuğrul Biltekin de müzeyi ziyaret eden konuklar arasında yer aldılar. Müze yetkilileri, Biltekin’in ziyareti sırasında sunduğu plaket ile kendilerini onurlandırdıklarını dile getirdiler.