KURTLAR VADİSİ FİLİSTİN Almanya’da yasaklandı

Kimi kesimler ve özellikle Türk Yahudileri tarafından antisemitizmi arttıracağı gerekçesi ile endişeye neden olan Kurtlar Vadisi –Filistin filmi, 28 Ocak’ta gösterime giriyor. Ancak, aynı hafta Almanya’da 100 salonda gösterime girmesi planlanan film Alman hükümeti tarafından yasaklandı.

Şalom
27 Ocak 2011 Perşembe

Alman Der Spiegel dergisi, Kurtlar Vadisi filminin Almanya’daki distribütöründen yapılan açıklamaya dayandırdığı haberde filmin gösterim tarihinin Uluslararası Holokost Kurbanlarını Anma Günü’ne denk gelmesi ve antisemit öğeler içermesi nedeniyle yasaklandığını duyurdu.

Haberde, Sinema Endüstrisi Özdenetim Kurumu’nun filmin yayınına izin vermediği, antisemit öğeler bulunduğu için Alman kamuoyunun filme tepki gösterdiği yer aldı.

Almanya Antisemitizmle Mücadele Konseyi, filmin “Amerikan karşıtı, İsrail karşıtı ve antisemit duyguları körüklediği” yönünde bir açıklama yaptı. Koalisyon ortağı Hür Demokratlar’ın Sözcüsü Serkan Tören de filmi antisemit görüşler taşıdığı gerekçesiyle eleştirdi. Filmin yayınının Avusturya’da da durdurulma ihtimali olduğu, ancak sonucun henüz netleşmediği ifade edildi.

İlgili haber için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18312-Nefret-bezirganligi.aspx