Oradan, buradan, spordan…

Nedim BÜYÜKABOLAFYA Spor
27 Ocak 2011 Perşembe

Umarım uzun bir aradan sonra Galatasaray ile ilgili bir konuda yazmak bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmaz.

Satranç güzel ve nitelikli bir oyun, ama ben onun atası GO’yu ve REVERS’i daha fazla seviyorum.  Sebebi de satranca göre daha sade olması. Bugünlerde siyaset ile spor arasında çok keskin hamlelerle bir satranç müsabakası seyreder gibiyim. Malumunuz konu Galatasaray’ın yeni stadı TT ARENA.

Olayımız ise Sayın TOKİ İdare Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşması.

Sayın Bayraktar’ın açılışta yapmış olduğu konuşma tepki görünce Sayın Başbakan ve heyeti ile Bayraktar stadı terk etmek zorunda kaldılar.

Fatura bütün Galatasaray camiasına kesilmemekle birlikte, Galatasaray bu olaydan ciddi yara almış vaziyette. Bayraktar konuşmasında belirttiği gibi acaba Galatasaray yeni stadı TT ARENA’ya gerçekten hiçbir bedel ödemeden mi sahip olmuştu?

Öyle olduğunu kabul edersek bile bu durumun belirtilmesi ise için uygun olan zaman ve mekân orası mıydı?

Bildiğim kadarı ile Galatasaray Aslan Tepe’ye karşılık Ali Sami Yen Stadı’nın kullanım hakkını verdi.  TOKİ almış olduğu araziye AVM ve rezidans yapmak niyetindeymiş. Hakkıdır yapar.

Şöyle bir düşünün TT ARENA’nın sahip olduğu alana yapılacak toplu konutlarla Ali Sami Yen’in arazisine yapılacak AVM ve rezidans acaba aynı değere mi sahip olur? Her ne kadar bir tarafın geniş arazisi ve konut sayısı fazla olsa da, diğer tarafın arazi kıymeti bu durumu dengelediği kanısındayım.

Bir de işin içine metro hattı girerse durum tamamen değişir.

Öyle hemen dudak bükmeyin. Unutmayın ki Şişli ve Gayrettepe durakları arasında hayli uzun bir mesafe bulunmakta. Ayrıca TOKİ bir kamu kuruluşu olduğuna göre devlet kendi getirisi doğrultusunda böyle bir değişikliğe gidebilir. Bu durumda zaten madden kıymetli olan yapı, değerini daha da arttırmaz mı? 

              ***

Sayın Başbakanımız TT ARENA’yı terk ederek, Türk spor tarihinde de bir ilke sebebiyet verdi. Geçtiğimiz cumartesi Taksim Meydanı dört büyüklerden toplam 3000 taraftara ev sahipliği yaptı. Taksim Meydanı’nda başlayan ve Galatasaray Lisesi’nde son bulan bu birliktelik olaysız geçti. Bu birlikteliğin amacı spora siyaset girmemesiydi… Yani spor-siyaset satrancında paranın galip gelmesini istemiyorlardı.