En büyük rakibim Schumacher

Fernando Alonso, 2011 sezonu öncesinde en büyük rakibinin Michael Schumacher olduğunu ifade etti.

Spor
27 Ocak 2011 Perşembe

Schumacher, üç yıl aranın ardından geçtiğimiz sezon pistlere dönmüş, ancak takım arkadaşı Nico Rosberg’in gerisinde kalmıştı. Ayrıca Mercedes GP aracı, şampiyonluk mücadelesi verebilecek bir hıza sahip olamamıştı.

Alonso, bunlara rağmen, Schumacher’in hala büyük bir tehdit olduğunu belirterek, eski rakibinin rekabetçi bir araçla yarışması halinde kazanmak için mücadele edeceğine inandığını kaydetti.  İspanyol pilot, Madonna di Campiglio da yaptığı açıklamada, “Pistte beş dünya şampiyonu olacak. Benim için en tehlikelisi de Michael” dedi.  Alonso, “Şimdi Ocak ayında, bir isim seçmek zorundaysam Michael demeliyim. Yedi kez dünya şampiyonu oldu, kanıtlayacak hiçbir şeyi yok. Zor bir sezon geçirdi ama o hâlâ bir şampiyon” ifadelerini kullandı.

Schumacher’in hâlâ ‘süper klas’ olduğunu belirten Alonso, “Eğer araç doğru olursa, o da (şampiyonluk için) mücadele edecektir” dedi.

Geçtiğimiz sezonu Sebastian Vettel’in ardında ikinci sırada tamamlayan Alonso, Red Bull pilotunun bu sezon daha da güçlü olacağına inandığını söyledi.  Bununla birlikte Ferrari’nin diğer takımlardan daha iyi bir araç üretmesi sayesinde esas rakibinin takım arkadaşı Felipe Massa olmasını umduğunu dile getirdi.

Vettel’in de şampiyonluk mücadelesi vereceğinden kuşku olmadığını söyleyen Alonso, “Belli zamanlarda daha tecrübeli ve daha sakin olacak. Geçtiğimiz seneden daha iyi sürecek, bu da onu, bizim için tehlikeli yapıyor. McLaren da favorilerden biri olacak” dedi.