İsrail'de hükümet depremi

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, başkanı olduğu İşçi Partisi’nden ayrılarak yeni bir parti kuracağını açıkladı. Barak’ın parti içindeki çekişmeleri gerekçe göstererek ayrılmasının ardından koalisyonda görev alan İşçi Partili üç bakan da hükümetten istifa ettiler.

Şalom
22 Ocak 2011 Cumartesi

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, parti içindeki çekişmeleri gerekçe göstererek başkanı olduğu İşçi Partisi’nden istifa etti. Ehud Barak, İşçi Partili dört milletvekili ile birlikte Atzmaut – Özgürlük Partisi adı altında yeni bir grup kurduklarını açıkladı.

“Filistinlilerle barış önceliğimiz”

Barak yeni partisini “Siyonist, merkez odaklı ve demokratik olacak” şeklinde tanımlarken önceliklerini ise Arap dünyası ve Filistinliler ile barış, ulusal birliğin sağlanması ve ekonomik canlanma olarak sıraladı.  

Yeni oluşum dört bakanlık aldı

BARAK’ın bu siyasi manevrası İşçi Partisi’nde de büyük tepkiye neden oldu. Barak’la ters düşen Sosyal Güvenlik Bakanı Yitshak Herzog, Azınlıklar Bakanı Avishai Braverman ve Sanayi ve Ticaret Bakanı BinyaminBen-Eliezer, koalisyon hükümetinden istifa ettiler.

Ehud Barak, Savunma Bakanı olarak koalisyonda yerini korurken, onunla birlikte hareket edenlerden Şalom Simson Sanayi ve Ticaret Bakanı, Orit Noked Tarım Bakanı, daha önce Savunma Bakan yardımcısı olan Matan Vilnai de Sivil Savunma ve Azınlıklardan sorumlu bakan oldu.

Haberin devamı için tıklayınız:

https://www.salom.com.tr/news/detail/18218-Israil-Savunma-Bakani--Ehud-Baraktan-yeni-parti.aspx