Mehmet Terzi: “Süper Lig’e Çıkmak istiyoruz”

Spor
22 Ocak 2011 Cumartesi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, atletizmde daha önce asansör takım gibi 1. Lig ve alt liglere inip çıktıklarını hatırlatarak, bu duruma bir son verdiklerini ve atletizmde istikrarı sağlayarak, 2005 yılından bu yana Avrupa Atletizm 1. Ligi’nde mücadele ettiklerini söyledi. Terzi, hedeflerininse geçtiğimiz yıl 12 puanla kaçırdıkları Süper Lig’e yükselmek olduğunu vurguladı.

Mersin’in Silifke ilçesinde organize edilen, ‘Türkiye Kulüplerarası Kros Ligi Eleme Yarışmaları’na katılmak üzere kente gelen Terzi, Milli Atlet Nevin Yanıt’ın ismini taşıyan ve merkez ilçe Yenişehir’de yer alan sentetik yüzeyli atletizm pistinde de Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın ile birlikte incelemelerde bulundu. Burada kampta bulunan Atletizm Milli Takımı sporcularıyla da sohbet eden Terzi, bugün Türk atletizmin geldiği noktanın gurur verici olduğunu vurgulayarak, federasyon olarak 2004 yılından bu yana yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

 “GEÇEN YIL 12 PUANLA KAÇIRDIĞIMIZ SÜPER LİG’E ÇIKMAK İSTİYORUZ”

Federasyonun, 2006 yılında özel bir statüye kavuşturulduğunu hatırlatan Terzi, bu durumun kendilerine tam bir özerklik tanımasa da idari açıdan özerkliğe kavuştuklarının altını çizerek, buna bağlı olarak da birçok olayın hemen kararı bağlanıp, uygulamaya konulması noktasında önemli bir avantaj elde ettiklerini belirtti. Terzi, Türkiye olarak şu anda Avrupa Atletizm 1. Ligi’nde yer aldıklarını ifade ederek, “Biz yönetime gelmeden önce adeta asansör takımı gibiydik. 1. Lig ve alt liglerde inip çıkıyorduk. Ancak bu duruma bir son vererek, atletizmde istikrarı sağladık. 2005 yılından bu yana Avrupa Atletizm 1. Ligi’nde başarıyla yolumuza devam ediyoruz. Bizim öncelikli hedefimiz, geçtiğimiz yıl 12 puanla kaçırdığımız Süper Lig’e bu yıl çıkabilmek. Süper Lig, Avrupa’da en iyi sporcuların bulunduğu ligdir. Eğer Süper Lig’de mücadele etme hakkını elde edersek, Avrupa’nın en iyileriyle yarışacağız ve bu durum sporcularımızın gelişimini de hızlandıracak” dedi.  

“2012 OLİMPİYATLARI’NA 25 SPORCUYLA KATILMAK İSTİYORUZ”

Türkiye’nin daha önce olimpiyatlara 13 sporcuyla katıldığına dikkat çeken Mehmet Terzi, 2008 yılındaki organizasyonda 16 sporcuyla katılarak, 8 sporcunun finalde yarışıp Türkiye’ye 2 gümüş madalya kazandırdığını hatırlattı. Terzi, Türk atletizm tarihinde ‘ilk’leri yaşadıklarını öne sürerek, madalya sıralamasında daha önce ilk 60’a dahi giremeyen Türkiye’nin, bugün ilk 25 ülke arasında yer aldığını, 2012 Olimpiyatları’ndaki hedeflerininse, organizasyona 25 sporcu ile katılıp, en az 4-5 altın madalya sevincini ülke insanına yaşatmak olduğunu söyledi.