Ronaldinho meclise giriyor

Ronaldinho’nun Brezilya’dan alacağı ücret ile ülkemizde Brezilyalı oyunculara verilen ücret karşılaştırıldığında herkes şok oldu.

Spor
12 Ocak 2011 Çarşamba

Galatasaray’ın da ilgilendiği Ronaldinho, Brezilya’da kalıyor. Milan’ın sambacısı, Flamengo ile anlaşıp oyaladığı Gremioluları kızdırdı... Siyasiler ise 1 milyon 300 bin real, yani 1 milyon 400 bin TL’yi çok buldu. Konu meclise taşınacak. Bizdeki Brezilyalılar ise 2-3 milyon Euro’ya para demiyor!

Brezilya’nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında gösterilen Ronaldinho, ülkesine dönmeye karar verdi... İki sezondur Serie A ekibi Milan’da top koşturan ancak Barcelona’da yakaladığı havayı bulamayan 30 yaşındaki sambacı, ülkesinin köklü ekibi Flamengo ile prensipte anlaştı.

Ancak Ronaldinho’nun Flamengo ile el sıkışması, kendisinden uzun bir süredir haber bekleyen başta Galatasaray olmak üzere Premier Lig ekibi Blackburn Rovers ile ülkesinin takımı Gremio’yu hayal kırıklığına uğrattı.

GALLIANI AÇIKLADI

Fakat neredeyse bütün Brezilyalılar, Roni’nin transferinden çok yeni takımında alacağı paraya takılmış durumda... Milan İkinci Başkanı Adriano Galliani’nin Ronaldinho için Flamengo ile anlaştıklarını söylemesi, Gremio haricinde herkes tarafından doğal karşılandı. Ne var ki Ronaldinho’nun Flemongo ile yıllık 1,3 milyon Brezilya Reali (1 milyon 400 bin TL) karşılığında el sıkıştığını belirtmesi, ortalığı karıştırdı. Brezilya meclisinde bulunan PDT Partisi sözcüsü Gilmar Sossela, Ronaldinho’ya ödenmesi planlanan parayla ilgili olarak soruşturma açılmasını istedi.

Sossela, bu kadar büyük paraların bir futbolcuya ödenmesi, Brezilya futbolunu geleceğini ve gençlerin yetişmesini nasıl etkiler diye mecliste tartışılmasını istedi.

Bu arada, 30 yaşındaki yıldızın en baştan beri Gremio’ya gitmek istediğini söylemesi ancak, çok para istemesi üzerine kulüp taraftarları 50’lik reallerin üzerine Ronaldinho’nun resmini koydu!