Altın Top sahibini buldu

İspanyol devi Barcelona’nın üç yıldızı; Messi, Xavi ve Iniesta’nın aday olduğu yılın futbolcusuna verilen FIFA Altın Top Ödülü’nün sahibi belli oldu

Spor
12 Ocak 2011 Çarşamba

FIFA’nın İsviçre’nin Zürih kentindeki merkezinde bugün yapılan ve futbolda 2010 yılının en iyi’lerinin seçildiği ödül töreninde, yılın futbolcusuna verilen Altın Top Ödülü’nü Messi kazandı. Ödüle İspanya’nın Barcelona takımında birlikte forma giydiği Xavi Hernandez ve Andres İniesta ile birlikte aday gösterilen Messi, 2009 yılı ile birlikte 2. kez ‘Yılın Futbolcusu’ unvanını kazandı.

Vicente Del Bosque, Jose Mourinho ve Pep Guardiola’nın aday gösterildiği ‘2010’un En İyi Teknik Direktörü Ödülünü ise Mourinho kazandı.  Yılın 11’i ise şu şekilde oluştu: Casillias, Maicon, Puyol, Lucio, Pique, Xavi, Iniesta, Sneijder, Ronaldo, Messi, David Villa.

BAYANLARDA, MARTA YİNE KAZANDI

‘Yılın En İyi Kadın Futbolcusu’ unvanı ise son dört yıldır olduğu gibi bu yıl da Brezilyalı futbolcu Marta’nın oldu. 2006 yılından bu yana bu ödüle ambargo koyan Brezilya Milli Takımı oyuncularından Marta, bir kez daha bayanlarda ‘Yılın Futbolcusu’ seçildi.