Litvanya’dan İsrail Büyükelçisi’ne onur madalyası

Litvanya’nın İsrail eski Büyükelçisi Ivri Apter’e iki ülke ilişkilerini geliştirmede gösterdiği çabalarından ötürü, Başbakan Kubilis tarafından Litvanya Diplomasi Yıdızı Ödülü verildi

Dünya
12 Ocak 2011 Çarşamba

Litvanya’nın onur sembolü olan Litvanya Diploması Yıldızı’nı Büyükelçi H. E. Chev İvri Apter’e takdim eden Başbakan Andrius Kubilis; “Bu ödül kendisine son dört senede siyasi, eknomik ve kültürel bağların güçledirilmesine harcadığı kişisel çabalarından ötürü verildiğini” belirtti. Büyükelçi Apter’e ödül 21 Aralık 2010 akşamı Tel Aviv’de düzenlenen bir akşam yemeğinde takdim edildi. İlk olarak 2010 yılında Litvanya Dışişleri Bakanlığı tarafından çıkartılan ödül, Litvanya dış politikasına katkıda bulunan kişilere verilen çok prestijli bir ödül. Bu onura layık görülen ilk yabancı diplomat ise eski Büyükelçi Apter oldu.

Aynı gecede Litvanya Başbakanı, 14 İsrailli politikacı ve iş adamına, Litvanya ile İsrail arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için gösterdikleri kişisel çabalarından ötürü ve Litvanya Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 20. yılı şerefine hatıra madalyaları takdim etti.