Erkek modasında yeni bir isim

Istanbul Fashion Week’de düzenlediği defile ile adını duyuran Niyazi Erdoğan, 2011 İlkbahar/Yaz koleksiyonu ile erkek modasında dikkatleri üzerine çekiyor.

Batya KEBUDİ Yaşam
12 Ocak 2011 Çarşamba

Erkek giyiminin yeni isimlerinden olan Niyazi Erdoğan 2011 İlkbahar/ Yaz koleksiyonu ile sokak modasını podyuma taşıyor. Piksel adını verdiği koleksiyonda Erdoğan, dijital yapının en küçük biriminden yola çıkıyor. Erdoğan’ın amacı tüm pikselleri bir araya getirerek bir bütüne ulaşmak; tüme varım felsefesi. Piksel, şıklıkla rahatlığı, parlakla matı, doğu ile batıyı bir arada sunuyor.

Erdoğan’ın koleksiyonu hazırlarken çıkış noktası, savaş sonrası dönem olmuş. Tüm koleksiyonda ise ‘50’li yılların değişmeye başlayan sosyal yapısında şekillenen şıklık anlayışı etkisi yer alıyor.

Toplamda 35 parçadan oluşan pamuk kumaş ağırlıklı 2011 İlkbahar/ Yaz koleksiyonu ağırlıklı olarak pembe, mavi, gri ve bej tonlarından oluşuyor. Koleksiyonun ismiyle hatırlatan piksel baskılarda konseptle bağlantılı göndermeler yapılıyor.

İTÜ Mimarlık mezunu olan Niyazi Erdoğan, moda tasarımcılığı dışında başka tasarımlara da imza attı. CWE Avrupa Mimarlık Öğrencileri Buluşması (Finlandiya), Türk Philips Aydınlatma Organizsayonu (New York) katıldığı atölye çalışmalarından bazıları. CWE Mathildedal Yenileme Projesi (Finlandiya-Birincilik Ödülü), Türk Philips Aydınlatma Armatür tasarımı yarışması (İstanbul- Birincilik Ödülü), Ghidini 3.Bin Yıl İçin Kapı Kulbu Tasarımı Yarışması (İtalya- Uluslar arası katologda yer aldı), 3. Bin Yılda Kent Poster Tasarımı Yarışması (Venedik-İtalya-Venedik Bianelin’de Sergilendi) Erdoğan’ın katıldığı yarışmalardan bazıları.