500. Yıl Vakfı Türk Musevileri Müzesi’nde hareketli günler

Toplum
12 Ocak 2011 Çarşamba

500. Yıl Müzesi Türk Musevileri Vakfı’nın ziyaretçileri arasında yerlerini alan Haliç Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. A. Sait Sevgener, Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, Koç Lisesi Velileri Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Kadıköy Belediyesi Gönülleri, Bahçeşehir Gelişme Akademisi Kadınlar Grubu ile yurtdışından National University of Singapore and Department of Malay Studies öğrencileri, ayrıntılı birer brifing ve açıklamalı turla ağırlandılar.

Aynı zamanda, Antonina Tur ve Fest Travel grupları da birer “Jewish Heritage Tour” programı çerçevesinde müzeyi ziyaret ettiler.

Venezuela Ulusal Kanalı, Telesur’da yayınlanacak Türkiye Belgeseli kapsamında tanıtıcı TV çekimleri gerçekleştirildiği gibi “6 News” ulusal kanalı da ana haber bülteninde müzeyi tanıttı. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü de Brüksel’deki kültür merkezlerinin açılışında İstanbul fotoğrafları arasında müzeden kareler sergilenecek.

Ayrıca genç tasarımcılardan Aylin Levi, Batya Kebudi ve Verda Alaton’un özgün çalışmaları satılıyor.

http://www.muze500/.com web sitesinde yer alan ayın objesi fotoğrafları bu aydan itibaren yerini Türk Yahudi yaşamından karelere, aile büyüklerinin yaşamlarını belgeleyen resimlere bıraktı. Arzu edenler aileleri ile ilgili bir resmini ayın fotoğrafı bölümünde görmek isterlerse [email protected] adresine mail atabilirler.