Dev maç Fener’in

Beko Basketbol Ligi’nin güçlü ekipleri Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen karşı karşıya geldi, sarı lacivertliler mücadeleyi dokuz farkla kazanmayı bildi.

Spor
5 Ocak 2011 Çarşamba

Karşılaşmaya iyi başlayan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm, Vujcic ve Rakocevic’in sayılarıyla 4. dakikada 11-5 öne geçti. Fenerbahçe Ülker, pota altında Kaya ve Tomas ile skoru dengelemeye çalışırken, lacivert-beyazlı takım aynı oyuncularla etkili olmaya devam ederek, 8. dakikada farkı 7 sayıya (13-20) çıkardı ve savunmada sıkıntı yaşayan rakibi karşısında ilk periyotu 24-19 üstün geçti.

İkinci periyota da iyi başlayan Efes Pilsen, Nachbar’ın basketiyle 13. dakikada skoru 20-28 yaptı. Fenerbahçe Ülker, bir ara savunmada üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında bulduğu basketlerle farkı eritmeye çalışırken, hücumda yüksek yüzdeyle oynamaya devam eden lacivert-beyazlı takım, 16. dakikada 36-27 üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-lacivertli takım, periyotun son bölümünde Ukic ile etkili olurken, Efes Pilsen, Kerem Tunçeri’nin dışarıdan kaydettiği şık basketle ilk yarıyı 41-37 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına Lavrinovic ve Kaya’nın basketleriyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 22. dakikanın hemen başında skoru eşitledi: 41-41. Baskılı mücadelesini sürdüren lacivert-beyazlı takım, Ömer’in dışarıdan kaydettiği basketle 24. dakikada 46-45 öne geçti. Efes Pilsen, Vujcic ile oyunu dengede götürmeye çalışırken, taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe Ülker, mücadelenin kontrolünü eline aldı ve pota altında bulduğu basketlerle son çeyreğe 56-49 önde girdi.

Etkili mücadelesini son periyota da taşıyan Fenerbahçe Ülker, oyun kurmakta zorlanan rakibi karşısında Tomas ve Ukic ile dışarıdan bulduğu basketlerle 33. dakikada farkı 15 sayıya (65-50) çıkardı. Yaptığı hücumlardan eli boş dönen Efes Pilsen karşısında Ukic ile skor bulmaya devam eden sarı-lacivertli takım, 35. dakikada farkı 18 sayıya kadar (71-53) yükseltti. Ancak daha sonra toparlanan Efes Pilsen, Kerem Gönlüm ve Kerem Tunçeri’nin çabalarıyla farkı hızla eritmeye çalışırken, son dakikaya 74-67 Fenerbahçe Ülker’in üstünlüğüyle girildi. Bitime 34 saniye kala Efes Pilsen Rakocevic’in turnikesiyle farkı 4 sayıya (76-72) kadar indirmeyi başarsa da yaptığı hücumları iyi değerlendiren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 81-72 galip ayrılmayı bildi.